www.car.cz
 

Janiš okusí legendární Nordschleife s vozem Dodge Viper
     8.7.2006 17:01 - tisková zpráva


Jarek Janiš si tento víkend poprvé vyzkouší legendární okruh Nordschelife na Nürburgringu, kde pojede s týmem Zakspeed závod Langenstrecken Meisterschaft Nürburgring. Na rozdíl od šampionátu FIA GT ale pojede s vozem Dodge Viper.

Závody Langestrecken Meisterschaft Nüburgring jsou v podstatě jakýmsi německým vytrvalostním šampionátem a tvoří je převážně čtyřhodinového závody. Startovní pole tvoří pestrá směs vozů od malých Fordů Fiesta až po GT vozy. Janiš pojede s vozem Viper týmu Zakspeed.

 

Program víkendu je velmi krátký, v sobotu dopoledne je devadesátiminutový trénink a v poledne pak startuje závod na 4 hodiny. Ten se jede na trati dlouhé 24,4 km, které vede kromě Nordschleife také částí aktuálního okruhu, ze ktérého využívá sprint verzi, Mercedes Arénu a Motorrad šikanu.

 

Jarek Janiš: „Starý okruh je opravdu ostrý, při délce přes 20 km jeho učení trvá dost dlouho. Zatím ho pořád neznám nazpaměť. Pan Zakowski mi nabídnul, ať si vyzkouším i tyto závody a hlavně poznám starý Nordschleife.

 

Závod jede asi 170 vozů naprosto odlišných výkonnostních kategorií a je tam hodně husto. Každopádně je to zajímavý zážitek a těším se na závod.“

 

 


 
 
Fotogalerie:   Mostecký předkrm z ME Motocyklů - sobota 8. 7. - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose