www.car.cz
 

Ujedou Karel Trojan s Petrem Řihákem smůle na Bohemce?
     12.7.2006 17:14 - tisková zpráva


Již tento pátek startuje jedna z nejznámějších rally u nás – Rally Bohemia. Její tratě oproti loňskému roku doznaly výrazných změn. Celá soutěž se posunula ještě blíže do okolí Liberce nebo Jablonce nad Nisou a tak na nedělní mladoboleslavské zkoušky nezbylo místo. Jak se s touto zkušeností a novým pravidlem při trénincích posádka ČKD URBAN PNEU RALLY TEAUMU popere, se dozvíme již v neděli před třetí hodinou.

 

 „ Na bohemku se už s Petrem moc těšíme a doufáme, že jsme veškerou smůlu nechali za hranicemi v Chorvatsku, kde jsme se právě díky problému se zadním diferenciálem příliš nesvezli. Před námi je nová soutěž a na zklamání z INA Croatia Delta rally musíme zapomenout. Na Liberecku si snad chuť spravíme, i když zajíždět časy na špici v takové konkurenci,  jaká se sejde, nebude vůbec nic lehkého. Zvolíme taktiku Dana Vodičky (tj. od začátku naplno a pak začít zrychlovat) a uvidíme, jak se pro nás soutěž bude vyvíjet.“

 

Bude zajímavé sledovat, jak se na úspěchu posádek podepíše nové pravidlo při tréninku. To hovoří o tom, že by měly všechny posádky obdržet před seznamovacími jízdami monitorovací zařízení, které má sledovat rychlost vozu po celou dobu tréninku. Do této chvíle se zdá být vše v pořádku, avšak pořadatelé přišli s neskutečným omezením. Posádky musí během seznamovacích jízd dodržovat max. rychlost 50 km/h nejen v obcích (což je v pořádku), ale i mimo ně!!!

 

„ Nevím, jak budeme stíhat veškeré přesuny. Výhodu však vidím v následujícím.  Kompletně všechny posádky budou mít stejné podmínky a teprve zde se ukáže, kdo si jak umí napsat rozpis. A za druhé se nestane, že si někdo stihne zatrénovat některé místo vícekrát, než je povoleno. Prostě pořadatelé Bohemky přicházejí s něčím zcela novým a až čas ukáže,  zda se daný systém osvědčí."

 

Na soutěžní posádky čeká bezmála 250 ostrých kilometrů na staronových tratích rozdělených do 14 měřených úseků. Některé z letošní rychlostek byly v minulosti součástí Rally Paramo Liberec nebo se v rámci Rally Bohemia jely opačně.

 

„ Letošní rychlostní vložky bych svou obtížností přirovnal ke Krumlovu. Budou velice náročné a to, že mezi nimi figurují hned dva průjezdy dvou více jak 28. kilometrových RZ k náročnosti notně přispěje. Pokud nám počasí přichystá stejné tropy, jak tomu doposavad bylo, tak to bude něco.“ – Už teď se potí Petr.

 

Co se týče Lanceru, ten by měl být po smolném vystoupení na Deltě v kondici. Nebo má snad Karel pro ostatní schované nějaké překvapení?

 

  Máme jedno vylepšení. Lancer jsme po návratu z Chorvatska konečně osadili většími brzdami, jenž byly nedávno homologovány. Jsme tak prozatím jednou z mála posádek, které to bude na Bohemce lépe brzdit.“ – Usmívá se Karel a pokračuje: Jelikož jsme však prozatím brzdy neměli možnost při ostrém závodě vyzkoušet, bude to i pro nás takové malé překvapení. Myslím si však, že především na těch dlouhých vložkách by se měl rozdíl oproti starším brzdám výrazněji projevit. “

 

Apeluji na všechny fanoušky Karla Trojana a Petra Řiháka, ať se v co největším počtu na Rally Bohemia sejdete. Vaši podporu bude posádka se startovním číslem 8 potřebovat.

 

„Nashledanou na Bohemce. Zdraví Vás Karel s Petrem.“

 

Daddy & Karel Trojan Communication

 

www.kareltrojan.com

www.rihak.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2006 od Sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose