www.car.cz
 

Soutěžácký Fabia Cup vstupuje do druhé poloviny sezóny v sedmi
     14.7.2006 13:00 - tisková zpráva


Druhou polovinu 4. ročníku poháru identických fábií – Škoda Fabia Rallye Cupu – zahájí soutěžící tradičně při Bohemia Rally v Mladé Boleslavi. Startovní pole by se mělo rozrůst o sedmý vůz, který bude pilotovat František Markvart – muž zapsaný v Guinessově knize rekordů jako jezdec, který soutěží plných čtyřicet let s automobily jediné značky – značky ŠKODA!

„Moc se těším, Bohemka se mi líbí a účast na ní je pro mě už taková tradice, vynechal jsem jen pár ročníků,“ vzpomíná František Markvart. „Jedu se tam svézt, a na to se mi pohárová fábie moc líbí... Má pěkný podvozek, výborné brzdy, je to solidní auto. Jen by mělo jet trochu rychleji,“ zhodnotil nestor českých automobilových soutěží František Markvart pohárovou fábii.

Pozornost ale bude v Mladé Boleslavi soustředěna především na boj o prvenství. Po čtyřech soutěžích je v čele celkového pořadí překvapivě Mirek Levora, jeho náskok před obhájcem loňského absolutního prvenství Josefem Sedláčkem činí pouhé dva body. Právě Mirek Levora předpokládá, že při nadcházejících dvou soutěžích – na Bohemia Rally v Mladé Boleslavi a pak při Barum Rally ve Zlíně – se o výsledku letošního ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu rozhodne.

„Jsou to velice těžké soutěže,“ prohlásil Mirek Levora. „Ale budeme i tentokrát ze všech sil bojovat o vítězství, nikomu nic zadarmo nedáme. Chceme se držet co nejtěsněji Sedláčka, i když zřejmě podobně jako v Chorvatsku zase rozhodnou vteřiny,“ dodal Mirek Levora v narážce na skutečnost, že v Chorvatsku dojížděly čtyři posádky s nejtěsnějšími rozestupy.

Letošní sílu Mirka Levory si uvědomuje i zatím druhý Josef Sedláček.Všichni jezdí hodně rychle, ale po Chorvatsku je naším největším soupeřem jednoznačně Mirek Levora,“ vypráví Sedláček. „Ze začátku pojedeme určitě naplno a počkáme, jak se situace vyvine. Pořadatelé připravili nové rychlostní zkoušky, to je rozhodně dobře, protože ty staré tratě už znali všichni téměř zpaměti. Uvidíme také, jak bude držet technika, není to všechno jen o umění posádky, ale na Bohemce chceme rozhodně uspět, to znamená vyhrát!“

Vyhrát ale bude chtít i smolař posledních dvou závodů Lubomír Vokál. Služebně nejstarší jezdec Fabia Cupu kvůli technickým problémům ztratil hodně bodů a v celkovém pořadí propadl do našlapané skupinky kolem třetího místa – Vokála, Šaška a Mitchella dělí jen dva body. „Těšíme se na soutěž a nové tratě. Doufám, že budeme mít konečně víc štěstí a vyhnou se nám technické potíže,“ věří Lubomír Vokál. „Pokusíme se zajet co nejlépe – a pokud chceme být na konci ročníku na stupních vítězů, znamená to skončit na prvním nebo nejhůře na druhém místě,“ dodal Vokál.

V souboji o celkové pořadí jde přitom jako každoročně o hodně – vítěz 4. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu si odveze tradiční výhru, vůz Škoda Fabia RS, za druhé místo se bere 200 000 a za třetí 100 000 korun.

Rallye Bohemia 2006 startuje v pátek 14. července v super RZ v Sosnové, celkem čeká na 106 přihlášených posádek 248 měřených kilometrů ve 14 rychlostních zkouškách. Výsledky páté letošní soutěže Škoda Fabia Rallye Cupu budeme znát v neděli 16. července po 15. hodině.

Startovní čísla posádek Fabia Cupu při Bohemia Rally Mladá Boleslav:


72 Josef Sedláček – Roman Vorel (DEFRS Rally Team)
71 Mirek Levora – Martin Pech (Auto Power)
73 Lubomír Vokál – Ondřej Novák (Lubomír Vokál)
74 Libor Šašek – Stanislav Viktora (Libor Šašek)
75 Bobby Mitchell – Nick Cadwallader (JŠ Racing)
76 Dušan Lešanský – Mojmír Sláma (DEFRS Rally Team)
77 František Markvart – René Kilián (František Markvart)


Pořadí po čtyřech soutěžžích:
1. Mirek Levora, Martin Pech 63
2. Josef Sedláček, Roman Vorel 61
3. Lubomír Vokál, Ondřej Novák 38
3. Libor Šašek, Stanislav Viktora 38
5. Bobby Mitchell, Nick Cadwallader 36
6. Dušan Lešanský, Mojmír Sláma 28


Oficiální stránky seriálu :  www.fabia-cup.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Trabi sraz v Mušově 2006, foto Ivo Sekyra

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose