www.car.cz
 

Jan Kopecký obhájil vítězství na Rallye Bohemia
     16.7.2006 20:53 - tisková zpráva


FIA Evropský pohár v rallye, Mitropa Rallye Cup,
Mezinárodní mistrovství ČR, Super Race

Rally Bohemia, Mladá Boleslav
Neděle, 16.července 2006

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC obhájila svá vítězství ze sezón 2004 a 2005

Soustředěným výkonem dokázala posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký obhájit svá vítězství na tratích Rally Bohemia z předchozích dvou let. V letošním roce byl pro vozy specifikací WRC, A8 a A7 VK vypsán speciální závod s názvem „Super Race“. Posádky této soutěže absolvovaly svůj závod na tratích Rally Bohemia.

Během páteční supererzety a sobotní etapy nenašel na rychlostních zkouškách Jan Kopecký svého přemožitele.

Do nedělní etapy vstupovala posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký s více než minutovým náskokem, který byl dostatečný do závěrečných čtyř rychlostních testů. Vzhledem k tomuto náskoku byl prostor v nedělní etapě pro otestování dalších variant nastavení vozu a pro pochopitelné zvolnění tempa vedoucí posádky. V nedělní etapě Jan Kopecký zvítězil ve dvou erzetách a dvakrát dosáhl druhého času.

Stejně jako v předchozích dvou letech mohla posádka Jan Kopecký s Filipem Schovánkem vystoupit na nejvyšší stupínek před Zákaznickým centrem společnosti Škoda Auto a.s., která je hlavním partnerem Rally Bohemia a především Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký.

Závod „Super Race“ splnil z pohledu Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký bezezbytku očekávání týmu. Jednou z priorit bylo ověření některých variant nastavení pro nadcházející Německou rally, která je součástí seriálu Mistrovství světa v rally.

Z mého pohledu byla Rally Bohemia vydařenou soutěží. Dokázali jsme obhájit svá předchozí dvě vítězství a navíc jsme měli dostatek prostoru pro ověření několika variant nastavení vozu a některých drobných technických změn na soutěžním speciálu.

V nedělní etapě jsme se snažili zmírnit především riziko defektu, ale i tak jsme jeli v rychlém tempu. Vůz Škoda Fabia WRC fungoval stejně jako celý tým bezchybně.

Jsem vděčný společnosti Škoda Auto a.s., že nám umožnila tento výjimečný start v České republice s vozem Škoda Fabia WRC a mohli jsme tímto startem poděkovat svým fanouškům, kteří nás podporují na světových soutěžích. Jejich podporu vnímáme s Filipem velmi výrazně a již se nesmírně těšíme na náš start v Německé rally, která je pro českého fanouška nejblíže z kolotoče světových soutěží,“ řekl v cíli vítězného závodu „Super Race“ Jan Kopecký.

www.motorsport-kopecky.cz
www.CzechRallyTeam.com

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose