www.car.cz
 

Druhý den Mistrovství světa enduro 2006 v Kanadě.
     17.7.2006 10:55 - tisková zpráva


Před zhruba hodinou dorazili poslední jezdci do cíle druhého dne mistrovství světa enduro 2006 v Kanadě.

Během dopoledne se přehnalo nad místní lokalitou Parry Soundu několik dešťových přeháněk, které promáčely povrch celého okruhu, ale především enduro testu, který byl dost kluzký a nebezpečný. Několik jezdců mělo hned v úvodním kole pád a pro zranění odstoupili. Nepříjemný byl i extrém test na kamenech místního jezera. Pád do půlmetrové vody ze skály potkal ve třídě E3 jinak dobře jedoucího švéda Carlsona, kvůli zranění vzdali i Ital Paoli (E3), či Španěl Mena v juniorech. Od poloviny nedělní etapy se vyjasnilo, vysvitlo sluníčko a jezdci tak absolvovali zbytek soutěže skoro jako v sauně, dusno a velká vlhkost ubírala opět hodně sil.

Ve třetím kole si prožil po endurotest i Vít Kuklík (E3), který prorazil chladič. Naštěstí se vše podařilo vše v časové kontrole opravit a Víťa dojel na pěkném 6.místě. Několik ošklivých pádů na endurotestu a především extrémtestu měl i Michal Rudolf. Nakonec posbíral ve třídě E3 opět cenné body za 11.místo.  

Pádům se nevyvarovali v úvodu nedělní etapy ani mladíci z KBS ÚAMK Teamu Unhošť. Nakonec ale po zlepšeném výkonu se poprvé letos vešli oba do desítky startovního pole, když pro několik dalších byl problém vůbec soutěž kvůli vyčerpání dokončit. Jakub Horák obsadil 9.místo a Lukáš Sedláček 10.místo.

Na to, že jezdci KBS UAMK Teamu Unhošť tady v zámoří startují na zapůjčených motocyklech, s minimálním vybavením a servisním zázemím si myslím, že odvedli velmi solidní výkon. Totéž se dá říci i o Kuklíkovi, který když už si zvykl na čtyřtaktní 525, startoval na dvoutaktní 300.

Všichni jsou jinak až na menší oděrky zdraví, a pomalu se již chystají na přesun k šestému podniku seriálu do USA. Ten se jede příští týden a je od Parry Soundu vzdálen cca 800 km.

 

 

Výsledky zde: http://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html

 

KRUPIČKA Ladislav


 
 
Fotogalerie:   ME v autokrosu Nová Paka 2006, foto P. Chymek podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose