www.car.cz
 

Achsova nevydařená Bohemia. Technika protestovala hned po startu
     17.7.2006 23:04 - tisková zpráva


Robert Achs s Filipem Langerem vstupovali do dalšího dílu GA MMČR s odhodláním udržet první místo v průběžném pořadí třídy A5. Už od startu však protestovala technika a posádka svůj marný boj musela vzdát po absolvování osmé rychlostní zkoušky.

 

Letošní Rally Bohemia měla být těžkou prověrkou posádek i jejich vybavení. Na neobvykle náročných RZ si Achs s Langerem věřili. „Charakteru tratě jsme přizpůsobili převodovku, kde jsme zkrátili první rychlostní stupeň. Jinak nám osobně technické tratě vyhovují, takže věříme v dobrý výsledek,“ doufal před startem vedoucí muž GA MMČR třídy A5 Achs. Prolog na autodromu v Sosnové ještě pozitivní naladění posádky podtrhnul. V sobotu se však štěstí odvrátilo.

 

„Už první klasická rychlostní zkouška byla ve znamení technických problémů. Měli jsme potíže s brzdami, na RZ3 nám odešly úplně. Když jsme v servisu tento problém vyřešili, pro změnu nám na další vložce zastávkovala nápravnice. I s tím jsme se nějak poprali a po následujícím servisu se těšili na pořádné svezení. Nebylo nám to dopřáno, i na RZ8 se objevil technický problém, tentokrát utržené rameno…“ povzdechl si sušický jezdec. Přes všechny potíže se Achs s Langerem drželi po šesté zkoušce na medailových příčkách čtrnáctistovek a doufali ve vylepšení své pozice.

 

Osmý úsek z Pěnčína do Skuhrova byl ovšem posledním, který bíločervená fabia absolvovala. „Tři kilometry před koncem motor ztratil výkon. Při přejezdu do servisu se zdálo, že by snad mohl fungovat, ale v časovce se motor zastavil a už jsme nenastartovali. Protože poškození bylo příliš veliké, už jsme nemohli nastoupit ani v rámci superrally, a ztratili jsme tak šanci na nějaké body.

 

Moc nás to mrzí, protože nebýt problémů, myslím, že jsme mohli bojovat o vítězství,“ bilancuje Langer a dodává: „Naše účast na Barum rally Zlín ohrožená není, vyrazíme s novým motorem. Značně se nám ale zkomplikovala situace v šampionátu. Když bude Petr Brynda dojíždět druhý, musíme všechny zbývající podniky vyhrát, abychom brali titul. Možná je to nereálné, ale rozhodně stojí za to se o to pokusit.“    

      

             tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2006, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose