www.car.cz
 

Vladimír Barvík zazářil na Bohemce a má celkové stříbro !
     20.7.2006 22:34 - Pavel Jelínek


Mezi největší překvapení letošní Rallye Bohemia 2006 nepochybně patřil zlínský Vladimír Barvík, který se zde teprve podruhé představil s novotou vonícím Mitsubishi Lancerem EVO IX, s nímž dokázal zajet pro druhou nejcennější medaili v rámci domácího šampionátu i Evropského poháru. I když  v poslední době se mu podařilo zajet několik slušných medailových umístění i na jiných soutěžích, Bohemie pro něj znamená dosud nejvýraznější a  životní  úspěch.

 

Již při premiéře devítky na domácí Kopné bojoval Barvík o post nejvyšší mezi produkčními vozy a zkušený Josef Semerád musel až do cíle poslední erzety čekat na jeho čas, aby si byl jist, zda vyhrál nebo ne. Nakonec z toho bylo pro Barvíka těsně ( o šest sekund) druhé místo v PV. Také v okolí Mladé Boleslavi a na Liberecku se Vláďa, jinak povoláním řidič záchranné služby, držel na dohled vedoucí posádky. V sobotu večer po hlavní dávce erzet (9 RZ o délce 180 km) ztrácel pouze 35 sekund, v neděli v cíli pak ( další 4 RZ o délce 67 km ) celkově minutu a sekundu. „Na Bohemce jsem jel, jestli se nepletu, po páté. A Bohemie patřila svými tratěmi vždy k těm nejlepším. Ono to jinak ani v Jizerských horách není možné, ale letos byla opravdu velmi kvalitní a náročná pro posádky a z diváckého hlediska velmi atraktivní,“ chválí pořadatele Barvík.

 

Zlínský jezdec sice dojel do cíle bez poruchy karosérie, ale několika drobným příhodám se nevyhnul: „Z neznalosti auta jsem hned za začátku dvakrát couval při použití ruční brzdy a pak jsem měl taky dvakrát pravé zadní kolo v příkopu. Jednou to bylo kvůli divákům v místě, kde za to netahal ani Kopecký s WRCem, ale taky ve 160 Km/h v levé dva, kterou jsem trošku podcenil,“ přiznal jezdec, který je vyznavačem celkem dravého jezdeckého stylu a pokračoval: „Nepatřím mezi lidi co se vymlouvají na problémy. Jedu co nejlíp umím v daných podmínkách. Se šestkou, jako s devítkou. S benzinem za 35 Kč, jako s benzinem za 150 Kč.“

 

Vladimír Barvík začínal závodit se Škodou Favorit sk. N, pak přešel do vozu Honda Civic ve třídě N/1600 a pro sezónu 2003 na špičkové sportovní nářadí – Mitsubishi Lancer EVO V. Letos přestoupil do jeho nejnovější deváté evoluce, kterou u nás disponuje jen několik jezdců. „Konkurence byla silná vždycky, kvůli tomu jsme devítku ale nepořizovali. Nám ke koupi nového auta pomohlo pár shod okolností a taky pár dobrých lidí. Evo IX. je naprosto odlišné auto od Evo VI. Pro mě je to obrovský skok dopředu !! Změny jsou hlavně na podvozku a v motoru, nemalý podíl na zrychlení má určitě i aerodynamika a rozložení hmotnosti auta. Čili, je to mnohem lepší auto, než Evo VI.,“ pochvaluje si změnu vozu Barvík.

 

Podíl na skvělém výsledku má jistě také sličná navigátorka Petra Mynářová., která je zároveň ozdobou startovního pole. Po boku Barvíka ale usedá také ještě Josef Bartončík.

 

"Doufali jsme, že budeme v nejlepší desítce, ale tento výsledek je prostě skvělý! Je to auto, které umí jezdit samo. A na lepší se vždycky dobře zvyká!," zakončuje spokojeně vzpomínání na Bohemii Vladimír Barvík. V plánu má letos ještě starty ve všech sprintrallye, ale objeví se také na většině zbývajících podniků MMČR. Nejbližší start má tedy v plánu za týden v okolí Pelhřimova.

 

Pavel Jelínek,

www.car.cz, www.motormix.cz,

 

Oficiální stránky týmu: www.anvel.cz

Oficiální stránky soutěže : http://www.rallybohemia.cz

 

 

Tisková informace ANVEL racing teamu

V Brně a Zlíně 20. července 2006

 

 

 

Rallye Bohemia 2006 – výsledky :

 

Pech-Uhel                 Mitsubishi Lancer EVO IX      2h30'40"9

 

Barvík-Mynářová    Mitsubishi Lancer EVO IX   +1'01"3

 

Prokop-Tománek       Citroën C2 S1600                     +2'05"9

 

Arazim-Gál                Mitsubishi Lancer EVO IX      +2'31"4

……


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose