www.car.cz
 

Náročný začátek na Baja Espana 2006
     22.7.2006 22:46 - tisková zpráva


Mitsubishi OFFROADSPORT CZ team má v cíli dnešní etapy oba vozy po náročných rychlostních testech a více jak 400 km závodu bude zítra pokračovat v boji o evropské body. 

Dnešní den začal pro posádky terénních vozů v devět ráno, kdy staroval Marc Blazquez z rampy před stadiónem Santiaga Bernabeu v Madridu. Chvíli poté se do závodu zapojil i Mirek Zapletal a po dalších 25 minutách odstaroval i Zdeněk Pořízek. Ranní přejezd k první RZ byl více jak 170 km dlouhý a vedl celý pelotón severně od Madridu.

1 RZ se po krátkém servisu startovala okolo poledního kdy teploty již dosahovali 38°C. Osm kilometrů za startem skončil Joao Ramos z Portugalska se svým speciálém Toyota RAV4, když na rychlém úseku „zakopl“ a udělal se svým vozem několik kotrmelců. Horkokrevný Portugalec, tak opět rozbil svůj vůz hned zkraje závodu, poté co v prologu dosáhl druhého nejlepšího času. Marc Blazquez nikomu nedává šanci a hned v první RZ nadělil druhému více jak 4 minuty.

Naše posádka Zapletal – Janáček zvládla tuto 87 km dlouhou RZ na sedmém místě aboslutně a jako třetí ve třídě T1.2 (speciály se vznětovými motory), když se před ně dostali ve třídě pouze tovární vozy BMW X5 (Jose L. Monterde) a VW Race Touareg (Carlos Sousa). Ten zvládl i přes defekt a následnou výměnu kola zajet čtvrtý čas. Druhá posádka Pořízek – Korejz zajela 27.místo, ale nutno dodat, že Zděněk Pořízek se s vozem zatím jen seznamuje, neboť jej asi před měsícem zakoupil.

Poté následovala náročnější a delší RZ, která velda přes hory a doly, aby skončila nedaleko Zaragory, kde nyní v areálu výstaviště budeme nocovat. Měřila 113 km a opět v ní kraloval Marc Blazquez, když tentokrát za ním zaostal 2:41.0 min. Carlos Sousa s Touaregem. Skvělý čtvrtý čas zajela naše posádka Zapletal – Janáček a tak bude po dnešním dni nocovat na velmi příjemném 5. místě absolutního pořadí (třetí ve třídě), když se po této rychlostce naši přiblížili na 17 vteřin čtvrtému Jose L. Monterdemu na BMW X5 z německého BMW X-raid teamu.

Druhá posádka Pořízek – Korejz zakončila dnešní putování na 25. místě (16. místo ve třídě) a tak se dá dnešní den označit za úspěšný. Marc Coma dnes odstoupil pro technické problémy a Edi Orioli, který také sahá se svým Isuzu D-max z týmu Claye Regazzoniho po evropských bodech do seriálu je v tuto chvíli na 10. místě v absolutním pořadí se ztrátou 18.17.0 min na prvního a více jak 4,5 min na naši první posádku.

Bohužel vám nemůžu přiblížit počínání našich motorkářů, neboť se přihlásili jen do národního poháru a tak neodjeli kompletní RZ a tudíž nefigurují v aboslutním pořadí Baja Espana.

 On-line výsledky můžete sledovat na oficiálních stránkách závodu: www.bajaspain.com a info o našem týmu na www.offroadsport.cz.

Dotazy a vzkazy pro tým můžete psát na mila@offroadsport.cz.

Madrid: Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   MS Superbike Brno 2006 od Jirky Navrkala - 1část

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose