www.car.cz
 

ME enduro se včetně našich přesunulo do městečka Hancock (USA)
     22.7.2006 22:51 - tisková zpráva


(USA-NY, Hancock, 22.-23.07.2006)

K šestému podniku letošního seriálu Mistrovství světa enduro se jezdci přesunuli z Kanady do malého Amerického městečka Hancock, ve státě New York.
V paddocku se k pátečním přejímkám připravovali všichni favorité, včetně tří českých jezdců týmu KBS UAMK Unhošť
, Michala Rudolfa, Jakuba Horáka, Lukáše Sedláčka a za KTM racing jedoucího Víta Kuklíka.

Na jezdce podle úvodních zpráv čeká přibližně 64 mil dlouhý okruh v okolí místních hor, podobných Beskydům. Krostest je částečně na louce a mezi stromy (měl by se jet cca 5min), Extrém test je v lese mezi stromy a zakončen v menším kamenolomu (cca 3:30min) a Endurotest je v lese s převážně kamenitým podkladem (cca 7.-8.min). Až na extrém test byly testy zprvu docela rychlé. Po diskuzích pořadatelé přidělali na enduro testu a kros testu několik zpomalovacích retardérů a zatáček.

Samotný okruh bude převážně na kamenitém povrchu a jeho obtížnost místy ztíží i průjezdy lokalitami postiženými velkými záplavami, které se tu před třemi týdny přehnaly.Vymletá koryta a rozbité cesty bez mostů ztěžují příjezd k testům a časovým kontrolám i servisním vozidlům. Vytíženost místních lidí odklízením následků záplav bude mít zřejmě i dopad na účasti diváků při samotné víkendové soutěži, což už naznačilo včerejší slavnostní zahájení.

Dalším neduhem GP USA je vůbec umístění centra soutěže (paddocku). Vše se odehrává na místním hřišti, bez asfaltového, či betonového povrchu, spíše jen na hlíně. V tuto chvíli se jedná o jedno z nejhorších zázemí pro jezdce a doprovodné týmy. Neduhem bude i nízká účast jezdců na startu, předběžně je přihlášeno asi 60 jezdců, včetně domácích. Pohled do paddocku ale naznačuje, že by mohla být účast ještě nižší, moc aut a stanů zde nestojí.

Jinak se bude ale jednat o náročnou a dlouhou soutěž, pokud tedy pořadatel ještě neudělá nějaké změny. Tři kola, se třemi testy, kdy se 1.den nebude měřit jen enduro test na cca 110km dlouhém okruhu bude asi dost vyčerpávající.

Navíc se dnes ráno po dvou slunečných a teplých dnech zde přehnalo několik dešťových přeháněk, které jsou avizovány i na sobotu. Po dešti je to tu jako v prádelně.


Jinak jsou všichni zatím v pohodě a doma všechny zdraví.

Z Hancocku Ladislav Krupička

Průběžné výsledky po GP Kanada: http://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html


Info včetně foto na:  www.kbs.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MS Superbike Brno 2006 od Jirky Navrkala - 1část

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose