www.car.cz
 

Bryndovi s Paškem v cíli Bohemie patřilo druhé místo ve třídě A5
     24.7.2006 23:02 - tisková zpráva


Beruška vs. Mr. Cimbu

 

Společnost DPD CZ, jedna z nejvýznamnějších balíkových služeb na českém trhu je partnerem nadějného juniorského DPD Czech Rally Teamu ve složení Petr Brynda a Pavel Pašek. Tato posádka  dokončila XXXIII.ročník Rally Bohemia na druhém místě ve třídě  A5 a třetím mezi juniory . Rychlejší byla pouze dvojice Mr.Cimbu/ Ivan Hrubý s kitovou Škodou Felicia.

 

Příbramsko-plzeňská dvojice startující s vozem Škoda Felicia 1400, o který se stará hlubošský Montcar Autosport začala soutěž pomaleji. Důvodem byla sosnovská super rychlostní zkouška a nutnost pobavit diváky. Beruška vodil Felicii po okruhu dveřmi napřed, což mělo velký ohlas u diváků. „V Sosnové se při jízdě smykem nedá příliš ztratit. Můžete tady ztratit při chybě, ale jinak se zde dá jet atraktivně. Pojali jsme tak prolog uvolněně a bavili diváky,“ podotkl „až“ k pátému místu ve třídě Petr Brynda.

 

V okolí Mladé Boleslavi to ještě nebylo ono, ale po třetí rychlostní zkoušce se již příbramský jezdec posunul do čela soutěže třídy A5. Výkon posádky neovlivnil ani nízký rychlostní průměr při seznamovacích jízdách.

 

„Jezdíme pomalu při každém tréninku a tak mi nový způsob vůbec nevadil. Věděli jsme, že se bude rozhodovat na těžkých a dlouhých rztách. Během první etapy se nám podařilo získat náskok na soupeře. Až na jednoho. Tím byl domácí Mr. Cimbu. Zdeněk jel hodně rychle a souboj se mi velice líbil,“  podotkl k průběhu první etapy Brynda.

 

Petr Brynda a Mr.Cimbu se tahali v každé rychlostní zkoušce o každou vteřinu. Jednou byl rychlejší domácí jezdec, podruhé zas příbramský mladík.

 

Po první etapě dělilo oba jezdce necelých pět vteřin. V neděli ráno Mr.Cimbu navigovaný příbramským Ivanem Hrubým zatáhl a posunul se o pět desetin před Bryndu. Ten se však nehodlal vzdát a na závěrečných dvou RZtách chtěl zavelet k rozhodujícímu útoku.

 

„Nechtěl jsem se smířit s druhým místem a tak jsem na třinácté RZtě začal hodně zostra. Bohužel na pátém kilometru jsem šel pozdě na brzdy a auto spadlo do příkopu.“ Naštěstí“ jsme narazili bokem na nějakou skálu a ta nás vrátila zpět na trať. Měli jsme hodně štěstí a tak jsme raději zvolnili a dojeli si pro druhé místo ve třídě,“  popsal závěrečný souboj Petr Brynda.

 

Jiný názor měl na souboj Jiří Brynda, starší bratr Petra a šéfmechanik týmu Montcar Autosport. „Peťan mě pěkně naštval. Před závěrečnou sekcí soutěže jsme se snažili Peťana přesvědčit, že bude lepší dojet druhý, nežli riskovat nedokončení závodu a ztrátu bodů v hodnocení republikového šampionátu ve třídě A5, v němž naše posádka bojuje o mistrovský titul . Bratr však neposlechl a málem to nedopadlo dobře. Má štěstí, protože jinak by nemohl domu,“ řekl s úsměvem na adresu zlobivého bratra Jiří Brynda.

 

Bryndovi s Paškem tak v cíli patřilo druhé místo ve třídě A5, třetí mezi juniory a desáté ve skupině A. Dalším startem posádky DPD Czech Rally Team bude srpnová Barum Rally.

 

Marek Felt


 
 
Fotogalerie:   TAG Heuer GP v Grobmingu od Pavla a Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose