www.car.cz
 

Na okruhu v MOSTĚ se chystá další motocyklový podnik s rekordní účastí
     26.7.2006 11:40 - tisková zpráva


 Přihlášen je rekordní počet jezdců

 

Pod názvem Adrenalin Bike Wekend se během následujících volných dní pojede na Autodromu Most velice významný motocyklový podnik. UEM Alpe Adria Road Racing  Championship doplní i republikový šampionát, Přebor České republiky a převážně polskými jezdci obsazený Wolczanka Hyosung 650 Cup.

 

Každá z kategorií je dělena do nepřeberného množství kubatur a výkonových tříd. Během soboty a neděle se pojede celkem jedenáct závodů a ve startovních listinách všech kubatur a skupin včetně kategorie superbike a navíc i klasiků a veteránů je přes tři stovky jezdců. Podle všeho půjde o divácky velice atraktivní, byť po organizační stránce značně náročný podnik.

 

Alpe Adria Road Racing Championship se jezdí pod záštitou Evropské motocyklové unie (UEM) na okruzích ve čtyřech zemích a účastní se ho především jezdci z jižní Evropy. "Protože se jedná o velice prestižní šampionát, účastní se ho skutečně špičkoví závodníci z Itálie, Rakouska, Slovinska, Maďarska, Slovenska i České republiky, takže jejich přítomnost bude zárukou skutečně vysoce kvalitního setkání," slíbil sportovní ředitel mosteckého okruhu Gerhard Ittner, který je za Federaci motocyklového sportu při Autoklubu České republiky i členem komise silničních závodů motocyklů UEM.

 

"Návštěvníci tohoto podniku se mohou těšit i na velké množství českých závodníků. Ti se Alpe Adria Mistrovství účastní jako šampionátu, v němž mají možnost změřit síly se skutečně kvalitní konkurencí. Tyto podniky jsou navíc započítávány do hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky,“ doplnil.

 

Program Adrenalin Bike Weekendu začíná už pátečními kvalifikačními tréninky a každá z jedenácti kategorií odjede dva, z nichž se jezdci započítává nejlepší čas pro postavení na startovním roštu. Maratón závodů bude odstartován oproti běžným zvyklostem už v sobotu odpoledne v 15,20 a potrvá do 18,00, kdy končí oficiální provozní doba okruhu.

 

V neděli startují první warm-upy v 9,00 hodin, první z nedělních závodů pak přijde na řadu v půl dvanácté a večer v 18,00 pak Velký motocyklový podnik skončí. Opět platí, že ten, kdo má k motocyklovým závodům vztah, přijde si tentokrát jistě na své.

 

(25.7. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   SuperSport World Championship - Brno 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose