www.car.cz
 

Motokáristé Gróman, Skula a Toman postoupili do finále ME
     27.7.2006 08:11 - tisková zpráva


V italském Sarnu 15.-16.července proběhla kvalifikace do finálového závodu Mistrovství Evropy v kartingu třídy ICA-J a ICA. Česká republika měla v kvalifikačním závodě výrazné zastoupení a české barvy byly opět v Itálii výrazně vidět.

Ve třídě ICA startovali Zdeněk Gróman, Tereza Grómanová, Kristaps Méters (lotyšský pilot startující s českou licencí), Jiří Skula a Lucie Panáčková. V juniorské třídě ICA-J reprezentovali Českou republiku Tomáš Pivoda a Libor Toman. Piloti reprezentovali skvěle nejenom Českou republiku, ale i tovární tým Maranello, za který všichni zmínění vyjma Panáčkové, startovali.


Zdeněk Gróman a Tereza Grómanová se velmi rychle vyrovnali s menší závodnickou přestávkou a především Zdeněk Gróman si již od kvalifikace vedl velmi dobře.
Ve třídě ICA do závodu výborně vstoupila Panáčková, která vyhrála kvalifikaci před Métersem. Zdeněk Gróman dosáhl patnáctého, Skula devatenáctého a Tereza Grómanová 66.času.

V kvalifikačních rozjížďkách dominovala Panáčková, která do finálových rozjížděk o postup do finálového závodu ME nastupovala z první pozice. Zdeněk Gróman jako čtvrtý, Méters jedenáctý a Skula dvanáctý. Kvalifikační závod má svou specifickou zákonitost, že není až tak důležité konečné pořadí, ale je nutné dokončit závod na pozici zaručující účast ve finále ME.

Ve třídě ICA postupovalo do německého Amfingu, kde mají všichni kvalifikovaní piloti opět stejné šance na zisk titulu evropského šampióna, dvacet čtyři pilotů. Tuto pozici vybojoval Jiří Skula. České barvy budou hájit ve finálovém závodě i Zdeněk Gróman (21.) a Kristaps Méters (7.), kteří nejsou rozhodně bez šancí na kvalitní výsledek.

Zdeněk Gróman v prvním finále skončil na osmé pozici, ale druhé po kolizi se soupeřem nedokončil. Díky osmé pozici v úvodní rozjížďce do německé Amfingu zaslouženě postoupil. Obrovským zklamáním skončil závod pro Lucii Panáčkovou, která nedokončila ani jednu ze dvou finálových rozjížděk.


Ve třídě ICA-J zazářil v kvalifikaci Tomáš Pivoda, který dosáhl druhého času. Libor Toman skončil dvaadvacátý. Libor Toman prošel sítem kvalifikačních rozjížděk hladce a postoupil jako devátý do finálových jízd. Naopak Tomáš Pivoda musel o postup srdnatě bojovat, neboť jej v jedné rozjížďce poslal ven z trati jeden ze soupeřů. Osmnáctá pozice dávala při startu ve finále stále dobré naděje na postup, neboť postupovalo dvanáct nejlepších pilotů. Ve finále si skvěle vedl Libor Toman, který skončil v Lonatu celkově druhý a postoupil do Amfingu jako jeden z favoritů celého ME.

Tomáš Pivoda úvodní finálovou jízdu nedokončil pro technickou poruchu a do druhé startoval až ze 33.pozice. Tomáš předvedl skvělou stíhací jízdu, během které se probojoval až na devátou pozici, ale v cíli mu k postupu chyběly pouhá dvě místa…

V německém Amfingu budou české barvy spoléhat ve finálovém závodě ME na Zdeňka Grómana, Kristapse Méterse, Jiřího Skulu (všichni ICA) a Libora Tomana (ICA-J).


PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP v Indonésii 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose