www.car.cz
 

Na mosteckém polygonu cvičili policejní motocyklisté
     27.7.2006 12:08 - tisková zpráva


V posledních dnech se v Centru výuky bezpečné jízdy na Polygonu Most ozývaly nejen automobilové, ale také motocyklové motory. Několik desítek členů Motoklubu Policie ČR zde pod vedením instruktorů firmy HCT absolvovalo plnohodnotný kurz bezpečné jízdy. Opět šlo o případ řidičů, kteří mají dokonalé ovládání svého vozidla přímo v popisu práce a často na něm závisí i lidské životy.

 

Policejní motoklub sdružuje příslušníky motorizovaných jednotek silničního dohledu i řízení dopravy policejních správ, ale také motocyklové skupiny ochranné služby Vojenské policie Armády ČR a motocyklové čety Hradní stráže prezidenta České republiky. Není to tedy pořád zatím situace, která by navazovala na letošní návštěvu ministra vnitra Bublana a policejního prezidenta Husáka. Ti si v lednu celý polygon prohlédli a vyzkoušeli a usoudili, že by šlo o významný příspěvek ke zvýšení kvalifikace policejních řidičů.

 

S pány z motoklubu jsme se na těchto akcích dohodli a myslíme si, že dovednosti, které tu získají a důkladně procvičí, přesvědčí i jejich nadřízené o užitečnosti podobných kurzů,“ vysvětlil jeden z instruktorů HCT Pavel Palma. „Oni jsou skuteční profesionálové a na většině z nich je vidět, že si se svými stroji skutečně dokonale rozumí. Naše kurzy jsou ale založeny i na tom, aby řidič získal poněkud jinou filozofii pohledu na pohyb po pozemních komunikacích a aby dokonale uměl zvládat krizové situace a toho se dá dosáhnout jen déle trvajícím cvičením v bezpečném prostředí polygonu,“ doplnil.

 

Metodika výuky je v případě motocyklistů poněkud odlišná od metodiky pro řidiče automobilů. V teoretické části na učebně došlo nejen na fyziku a chování dvoustopého vozidla při zatáčení a brždění, ale také na zajímavé informace o využívání motocyklistů v ozbrojených složkách jinde ve světě.

 

V praxi pak policisté kromě jiných úkonů cvičili například slalomy, nájezdy do úzkých branek z kuželů, ale také vedení motocyklu v zatáčce, při němž je velice důležité kterým směrem se řidič dívá. V parném počasí posledních dnů šlo tedy pro motocyklisty v helmách a černých uniformách o skutečně náročný výcvik.

 

Jeho výsledkem ale bude jejich vyšší připravenost pro výkon služby a možná také impuls pro vedení celé policie, aby o naší nabídce na procvičení co největšího množství policistů začalo opět vážně přemýšlet,“ řekl ředitel Polygonu Most Luděk Diviš.

 

(26.7. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   SuperStock 1000 FIM Cup - Brno 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose