www.car.cz
 

EuroBoss F1 vede zatím Zwart na Bennetonu Judd
     31.7.2006 12:43 - Vladimír Rožánek


Série EuroBoss, která je určena pro bývalé stroje F1, F3000 a Indy Car má za sebou letos již dva závody. Zatím se tato série, jejímž zakladatelem není nikdo jiný než Klas Zwart, potýká s nezájmem jezdců, protože tyto závody patří mezi ty dražší koníčky a řádově se pak dostáváme ke statisícovým položkám za jeden závod.

 

Mezi účastníky série EuroBoss patří i někdejší jezdci Interserie – Zwart, Becker nebo McLurg. V EuroBoss startují převážně starší konstrukce z F1. Můžeme zde zahlédnout třeba Benneton Judd V10, Tyrrell Cosworth V8 nebo Lolu Alfa Romeo V6.

 

V Anglii, při prvním závodě, se nejlépe vedlo Patriku D´Aubrebymu s Benneton Ford HB V8, který v loňském roce okusil i jeden ze závod Interserie na Hockenheimu. Druhé místo patřilo Dánu Laursenovi na Ascari Benneton Judd V10 a třetí příčka zbyla na Holanďana Klasse Zwarta na dalším Bennetonu Judd V10. V EuroBoss se můžeme setkat s piloty z různých částí Evropy a není omylem potkat v depu Luxemburčany, Portugalce, Italy, nebo Brity, kterých napočítáme zřejmě nejvíce.

 

Druhý závod, který se jel ve Francii, už vyšel nejlépe Holanďanovi Zwartovi, který se svým Ascari Benneton Judd V10 4,0l. nedal nikomu šanci. Druhé místo obsadil Johny Laursen z Dánska s dalším Bennetonem Judd V10 a třetí příčka patřila Luxemburčanovi Schroederovi, také na Ascari Benneton Judd V10. Stáj Ascari si tedy zaplnila celé stupně vítězů. Další místa patřila Smithovi se Simtekem Ford HB V8 a Toni Hansfordovi na Footwork Cosworth V8. K vidění však byly i stroje Reynard, Minardi, Dallara, Lola Alfa Romeo, nebo Coloni Cosworth v rukou Henka De Boera z Holandska.

 

Pořadí EuroBoss Formula 2006

 

Klass Zwart ( NL ) Ascari Benneton Judd V10 4,0

Johny Laursen ( DK ) Ascari Benneton Judd V10 4,0

Patrick D´Aubreby ( FRA ) Benneton Ford HB V8 3,5

Pierre Schroeder ( LUX ) Ascari Benneton Judd V10 4,0

Tony Hansford ( GB ) Footwork Cosworth V8 3,5

Paul Smith ( GB ) Simtek Ford HB V8 3,5

Jodie Hemming ( GB ) Jordan Judd V10 3,5

Roger Kitty ( GB ) Reynard Cosworth V8 3,0

Nigel Greensall ( GB ) Benneton Ford HB V8 3,5

Carlos Tavares ( PT ) Dallara Nissan V6 3,0

 

Ve dvou závodech celkem bodovalo 16 jezdců. Oproti loňsku třeba schází Joachim Ryschka z Německa se strojem Indy Chevrolet V8 nebo Kamiel De Brue s Raltem Judd V8. Tyto závody jsme v minulosti obdivovali i na okruhu v Mostě, ale letošní rok bohužel tato série do ČR nezavítá.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   SBK Superbike - Brno 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose