www.car.cz
 

WTCC 2006: Thompson a SEAT vedou šampionát
     1.8.2006 22:21 - tisková zpráva


Martorell/Praha, 1. srpna 2006

11/12 kolo světového šampionátu WTCC:

Po dvou mexických kolech seriálu FIA World Touring Car Championship (WTCC), které se jely tento víkend na mexickém okruhu Puebla, si tým SEAT upevnil svoji pozici ve vedení šampionátu ve značkách a v klasifikaci jezdců se tovární jezdec SEATu James Thompson po vyrovnaném výkonu vyhoupl do čela v průběžné klasifikaci.

Radost Rickarda Rydella z pole position v prvním závodě nemělo dlouhého trvání. Poté co museli mechanici týmu  na jeho závodním Leónu po warm-up měnit motor, odsunuly ho pravidla seriálu o 10 míst zpátky na nezáviděníhodnou jedenáctou příčku na roštu.  Po opakovaném startu se sice Rickard statečně prodíral jezdeckým polem vpřed ale na lepší než osmé místo to nestačilo.

V závodě nakonec z týmu SEAT Sport dojel nejlépe James Thompson, který se taktickou jízdou vyhnul řadě problémů svých kolegů z týmu a výsledné páté místo jej posunulo až na samou špičku pořadí jezdců. „Byl to rozhodně z řady důvodů těžký víkend a určitě jsem si to moc neužíval, ale jsem samozřejmě rád, že jsem se dostal do vedení,“ komentoval po závodě jeho průběh Thompson.

„Místy to tu připomínalo spíš rallyecross než normální závod. Navíc při tom množství zátěže, které jsem vezl, člověk nejede na vítězství ale na co nejlepší umístění. A  to se mi v obou závodech podařilo.“

Ve druhém závodě díky umístění v prvním podniku dne sice Rickard Rydell startoval z pole position, ale vzhledem ke 35 kg „zátěže úspěchu“ neměl šanci mnohem lehčím Alfám s Morbidellim a Farfusem za volanty dlouhou odolávat.  Oba jezdci na italských strojích jej skutečně zakrátko předjeli, takže Rydell se usadil na třetí příčce  a tu si udržel po zbývajících 15 kol. Výsledkem tedy byly další stupně vítězů pro SEAT.

Při zpětném pohledu je sedm bodů poté, co jsem byl penalizován za výměnu motoru posunutím o deset míst na roštu fajn, a celkově jsem dosáhl dobrého výsledku,“ zhodnotil svůj výkon Rickard Rydell. „Samozřejmě mě to pěkně štvalo přijít o pole position a startovat z 11. místa, to život určitě neusnadní! Alfy tady byly pořádně rychlé, ale musíme vzít v úvahu pořádnou porci zátěže, kterou jsme vezli. Získali jsem víc bodů než BMW, James vede šampionát a já jsem čtvrtý, takže konec konců to tak špatný víkend nebyl.“

Jaime Puig, ředitel týmu SEAT Sport dodává: „Jsem velmi rád, že vedeme šampionát značek, ale byl bych ještě radši, kdybychom měli víc jezdců na stupních  vítězů. Alfy ale tady byly velmi lehké a my naopak velmi těžcí, takže jsem si jist, že v příštím závodě, který se jede v Brně 3. září, se všechno vrátí do normálu!“


Světový šampionát cestovních vozů WTCC je po seriálu F1 a rallyovém mistrovství WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice. Po úspěšné účasti na  mexickém okruhu Puebla je nyní v čele šampionátu ve značkách i v jezdcích.
 
Sedmý podnik letošního ročníku desetidílného seriálu šampionátu cestovních vozů WTCC se pojede ve dnech 2. a 3. září na Masarykově okruhu v Brně.


Pořadí jezdců SEAT Sport v prvním a druhém závodě:
1. James Thompson          5/5
2. Rickard Rydell      8/3
3. Gabriele Tarquini      10/8
4. Jordi Gené      11/9
5. Peter Terting     9/odstoupil
6. Yvan Muller     14/odstoupil

Pořadí značek v šampionátu WTCC (body):
1. SEAT  Sport     148
2. BMW      139
3. Alfa Romeo     111
4. Chevrolet       67
 
Pořadí jezdců v šampionátu WTCC (body):
1. James Thompson  SEAT León  49
2. Andy Priaulx   BMW 320si  46
3. Augusto Farfus  Alfa Romeo  46
4. Rickard Rydell  SEAT León  41
5. Gabriele Tarquini   SEAT León  41
6. Dirk Müller   BMW 320si  40
7. Yvan Muller  SEAT León  33
8. Peter Terting   SEAT León  32
9. Jörg Müller   BMW 320  30
10. Jordi Gené    SEAT León  24
 

PR


 
 
Fotogalerie:   MS superbike 2006 v Brně, foto Pavel Procházka podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose