www.car.cz
 

Michal Filla podal ve Švédsku opět perfektní výkon a skončil stříbrný v ME !!
     2.8.2006 09:51 - tisková zpráva


Karlskoga (Švédsko) - Pátý podnik seriál Mistrovství Evropy se konal 30. července na pro tým dosud neznámém okruhu Karlskoga, uprostřed krásné švédské přírody. Michal Filla,  jezdec týmu Šrámek racing promotion podal opět perfektní výkon a odměnou bylo skvělé pódiové umístění.

 

Závodům předcházel dlouhý transport trajektem a následně pouť do středu severské země. Okruh v rodném městečku Alfreda Nobela Karlskoga tým Šrámek racing promotion zatím neznal a Michal tak netušil, co od něj může očekávat. Trať je poměrně úzká a na evropské poměry i krátká. Jeden okruh měřil 2,5 kilometru. Volné tréninky napovídaly velice těsné rozestupy a důležitost správného nastavení podvozku a převodovky.

 

Pátek zakončil Michal pátým místem ve volném tréninku. Sobotní první kvalifikace vyšla nejlépe vítězi mosteckého závodu, Španělovi Alvaru Molinovi. Michal ztrácel na šestém místě 1,5 sekundy. Do druhé kvalifikace tým opět provedl mnoho změn a očekával další zlepšení. Snahu mechanika však zhatil déšť, který smočil okruh asi 5 minut před startem druhé kvalifikace. Trať sice oschla, ale nedala nikomu šanci na zlepšení. Michalovi proto zůstala šestá startovní pozice.

 

Závod byl vypsán na 32 kol a do závodu se kvalifikovalo 29 jezdců. Start se Michalovi povedl a už během prvního kola se probojoval na čtvrté místo. Postupem času předjel v té chvíli třetího domácího jezdce Milovanoviče a vydal se stíhat vedoucího pilota Alvara Molinu. Toho dojel a udržel s ním tempo.

 

Postupně se vzdalovali druhé skupince bojující o třetí místo. V tomto momentu zbývalo do konce závodu asi dvacet kol. Michal zajel své nejrychlejší kolo a stále útočil na vedoucího Molinu. Ten pod tlakem udělal i jednu chybu, nicméně Michal zatím vyčkával.  Během předjíždění jezdců o kolo se Molinovi podařilo vytvořit si menší odstup a Michal raději zvolil jistotu. Dojel tak druhý se ztrátou čtyř sekund na Molinu a náskokem sedm vteřin na třetího Milovanoviče.

 

Tento další skvělý výsledek vynesl týmu dvacet bodů a posunul Michala na skvělé druhé místo v průběžné klasifikaci mistrovství Evropy. Poslední podnik mistrovství Evropy se jede v říjnu ve španělské Cartageně.

 

Dalším závodem pro tým Šrámek racing promotion je mistrovství světa na domácí Velké Ceně v Brně.

 

 Výsledky závodu

1

MOLINA

Alvaro

RFME

E

Aprilia

2

FILLA

Michal

ACCR

CZ

Yamaha

3

MILOVANOVIC

Nikola

SVEMO

S

Honda

4

WALTHER

Thomas

DMSB

D

Honda

5

SMEES

Hans

KNMV

NL

Aprilia

6

POLZER

Yves

OAMTC

A

Aprilia

 

Celkové pořadí po 5. podniku ME

MOLINA

Alvaro

100

0

25

25

25

25

0

FILLA

Michal

72

11

13

8

20

20

0

CAJBACK

Nicklas

70

20

20

11

10

9

0

POLZER

Yves

54

16

3

9

16

10

0

 

 


 
 
Fotogalerie:   UEM Alpe Adria v Mostě - podruhé - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose