www.car.cz
 

Xavier Pons: Moje motivace je stejná, Daniel Sordo: Překvapený a hlavně šťastný
     4.8.2006 19:34 - tisková zpráva


Xavier Pons: Moje motivace je stejná


Co jste dělal během dlouhé přestávky?

Vlastně od všeho něco. Strávil jsem hodně času s rodinou, přáteli, příznivci. Ale trénink jsem nevynechal. Se spolujezdcem Carlosem jsme dělali spoustu potřebných věcí. Ale pro mě byla ta přestávka příliš dlouhá. Těším se, až si sednu do Xsary a znovu budu mít radost. Dva měsíce bez ní bylo opravdu dost.
Až dosud jste si v Německu vždy vedl dobře. V roce 2004 první ve skupině N, loni celkově devátý a první mezi soukromníky.

Tenhle rozjezd se vám asi hodil…
Španělé si v Německu vždy vedou dobře. Naše asfaltová průprava a celkově dobrá úroveň španělských jezdců nám dává dobré předpoklady k úspěchu na nevyzpytatelném terénu. V roce 2004 jsme dosáhli dobrého výsledku v tvrdém boji několika jezdců v produkčních vozech. Loni jsem jel poprvé na Xsaře v Německu. Zlepšili jsme se a hlavně neudělali chybu.

Poprvé v této sezoně pojedete v pozici třetího, volného muže v Kronosu s tím, že můžete jet, jak chcete. Jak se v této pozici cítíte?
Pro mě to nebude moc odlišné. Budu pracovat jako dosud. Mám stejnou motivaci jako na začátku a stejná je i moje důvěra v tým. Začínáme druhou část sezony a chceme dovést tým k prvenství v Poháru konstruktérů, což je práce každého člena. A já v tom hodlám pokračovat. Pokusím se dosáhnout dobrého výsledku, z něhož bych měl dobrý pocit.

Daniel Sordo: Překvapený a hlavně šťastný

Po devíti rallye ponesete nyní odpovědnost za tým po boku Sébastiena Loeba, resp. k prvenství v Poháru konstruktérů. Po skvělé první polovině sezony jste teď v pozici pilota pro získávání bodů v Německu a Finsku…
Byl jsem překvapený, ale hlavně nepředstavitelně šťastný. Neumíte si představit jak moc. V mém prvním roce ve WRC jsem teď aktuálně třetí v pořadí. A teď mám na dveřích Xsary velkou dvojku. Fantastické, nemyslíte?

Se změnou pozice v týmu souvisí i změna auta. Teď pojedete na Xsaře specifikace 2006. Jak vyznívá srovnání s modelem 2005, který jste až dosud pilotoval?
Jezdil jsem s Xsarou v Německu, ale věřte, necítil jsem veliký rozdíl. Séb odvádí obrovskou práci pro nastavení vozu a tak jsem se s ním cítil hned dobře a věřil mu. Doufejme, že rozdíly se neprojeví ani v případě nevyzpytatelného počasí, které je v Německu už téměř tradicí.

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose