www.car.cz
 

Martin Prokop bude startovat v Německu i na Barumce
     4.8.2006 22:57 - tisková zpráva


Martin Prokop bude startovat na Barumce

 

Perný měsíc čeká na posádku týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek. Příští týden se zúčastní Německé rally, v rychlém sledu bude následovat Finsko a třítýdenní zátah zakončí start na zlínské Barum rally.

 

Letošní juniorské mistrovství světa je jednoznačnou prioritou Martina Prokopa. Tomu podřizuje se svým týmem vše, a tak v původním plánu startů figurovala z českých závodů pouze mladoboleslavská Bohemia. Po dvojici náročných „světáků“ neměl nikdo na zlínský závod ani pomyšlení. Tři týdny před startem je však vše jinak a přední česká posádka nebude na startu ve Zlíně chybět.

 

Start na Barumce, navíc po smolné Bohemii, nás lákal. Srpnový program v juniorském šampionátu je však opravdu náročný. Ale když náš tým oslovili zlínští pořadatelé, začali jsme o startu více přemýšlet,“ přiznal Martin Prokop.

 

Pro Martina Prokopa je Barum rally prokletým závodem. Čtyřikrát v řadě ji nedokončil, loni havaroval s průběžně druhé pozice při souboji s letošním evropským suverénem Bassem. „Start ve Zlíně je určitě obrovská výzva. Chtěl bych přepsat historii a konečně spatřit cílovou rampu. I vzhledem ke startu Romana Kresty a dalších kvalitních pilotů, nás čeká velmi prestižní závod. Doufám, že po Německu a Finsku budu v optimální fyzické i psychické kondici,“ řekl jihlavský pilot. 

 

I přes průběžné vedení na Bohemii Martin Prokop nedoufá, že by podobný výsledek mohl na Barumce zopakovat. „Vzhledem k charakteru trati bude obtížné sekundovat speciálu S2000. Na rovinách nám zřejmě bude ujíždět. Těžké to bude i v konfrontaci s devítkami Kresty, či Pecha. Svou kůži však neprodáme lacino…“, dodal Martin Prokop.

 

 

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2006 - memoriál Tomáše Vojtěcha od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose