www.car.cz
 

Nepovedená Rallye Deutschland Štěpána Vojtěcha s P 307 WRC
     13.8.2006 09:54 - tisková zpráva


Na čtvrtečním shakedownu šlo ještě vše hladce. Podařilo se zajet čtvrtý nejlepší čas a team vyrazil do závodů motivován. Hned úvodní rychlostní zkouška přinesla slibný čas – celkově jedenáctý. Pak ovšem přišly problémy s nevhodně zvolenými pneumatikami a nastavením vozu.

Pátek byl završen vyjetím z trati, kdy vůz byl zcela nepoškozen, ale na slickách se nepodařilo vyjet zpět na trať. Po nedokončeném pátku nastoupil do sobotní druhé etapy Czech OMV Rally Team pln očekávání. Bohužel hned v úvodním ranním testu se Štěpán Vojtěch ocitl mimo trať a z letošní OMV ADAC Deutschland rallye odstoupil.

Štěpán Vojtěch a Michal Ernst s vozem Peugeot 307 WRC dojeli do cíle první sobotní rychlostní zkoušky, kterou absolvovali s celkově čtrnáctým nejrychlejším časem. Po projetí fotobuňkou se ovšem nepodařilo vůz dobrzdit a sjel z cesty což bohužel znamená konec účasti na Deutschland rallye.

„Volba pneumatik i nastavení vozu byla dnes správná. Obtížné bylo že jsem jeli až dvacátí, čímž bylo na trati hodně nečistot. Vše ale probíhalo v pohodě až do cíle. Fotobuňka byla na horizontu, taková rychlá pasáž. Já jsem trochu později reagoval a dostal jsem se až na trávu, kde auto vůbec nefungovalo a svezlo se. Snažil jsem se, abych se vyhnul stromům.

Navíc tam stál jeden z vozů pořadatele, o který jsem poškodil chladič a předek vozu. Nebyl by problém to opravit, ale ztráta by již byla enormní a tak nemá smysl pokračovat. Zítra již nebudeme startovat. Moc děkuji všem fanouškům za podporu. Asi těžko vyjádřit, jak nás to mrzí. Je to smutné , že musíme skončit takto.”

Ohledně dohadů o možném ohrožení startu G.Galliho ve Finsku, ještě Štěpán dodává:” Stáj BSA, se kterou startujeme v Německu, měla pro Galliho připraven úplně jiný vůz. Naše problémy nemají na jeho účinkování ve Finsku žádný vliv.”

Tomáš Pochop, manažer Czech OMV Rally Teamu k účinkování v Německu dodává: „Po úvodním optimismu a dílčích úspěších v průběhu roku, nás tato soutěž vrátila na zem. Vidíme, že na sobě ještě musíme tvrdě pracovat, pokud chceme v budoucnu být opět úspěšní. Chtěl bych také poděkovat všem našim partnerům za důvěru a podporu v průběhu dosavadní sezóny” .

Nejbližší soutěží, na které bude OMV Rally Team startovat je poslední závod rakouského mistrovství OMV Waldviertel rallye 2006, která se jede v říjnu.

 PR

Oficiální stránky týmu : http://www.tsvteam.cz/
Oficiální stránky  soutěže zde : http://www.omv-adac-rallye.de/


 
 
Fotogalerie:   OMV Rallye Veszprém, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose