www.car.cz
 

Roman Kresta se po dvou letech vrací domů. A na Barumku
     13.8.2006 10:05 - tisková zpráva


Po dvouleté přestávce se na domácí tratě vrací jeden z nejúspěšnějších současných jezdců rally Roman Kresta. V minulém roce vybojoval v barvách továrního týmu BP-Ford World Rally Team osmé místo v seriálu mistrovství světa a při Barum rally Zlín odstartuje za nově vzniklý TESCOMA RALLY TEAM. Třicetiletý Kresta bude o přední příčky bojovat s enkovým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX pocházejícím z dílen Charouz Racing System.

 

Rodák z Trnavy na Zlínsku vyhrál populární barumku poprvé v roce 2000, když se stal ve čtyřiadvaceti letech nejmladším vítězem. Triumf vzápětí zopakoval následující rok. Kresta se letos stal oficiálním testovacím jezdcem Fordu. Pro start v domácí soutěži se podařilo vyjednat s fordem výjimku a Kresta pojede s enkovým EVO9.

 

Čeští fanoušci se mohou těšit na souboj s Krestovým dlouholetým domácím rivalem Václavem Pechem, který bude okořeněný tím, že oba pojedou s vozem ze stejné stáje. Kresta pojede na letošní barumce se startovním číslem 1.

 

„Barumka je opravdu domácí soutěží, vždyť vede místy, kde jsem vyrůstal. Mám tady velkou základnu fanoušků a letošní start je opožděným poděkováním za podporu Fans For Kresta. Vím, že vůz patří ke špičce, hlavní testování mě čeká až víkend před samotnou soutěží. Jsem rád a chtěl bych fordu poděkovat za to, že mě pro tento jeden závod uvolnil. Mým cílem je vždy dosáhnout co nejlepšího výsledku a doma je motivace ještě větší,“ uvedl Roman Kresta.

 

Jeho manažer Antonín Charouz dodává „Původně jsme měli v plánu jet barumku s Fordem Fiesta S1600. Zlínský sponzor ale preferoval start se čtyřkolkou. Tady bych chtěl moc poděkovat šéfovi M-Sportu Malcolmu Wilsonovi, který nakonec povolil start na barumce s jiným vozem než fordem, protože Roman pro ně odvádí dobrou práci a nechce mu bránit v šanci získat angažmá v mistrovství světa na příští rok. Jsem si jistý, že souboj našich dvou nejlepších soutěžních jezdců se stejnou technikou bude pro fanoušky rallye hodně zajímavý.“

 

Kresta se spolujezdcem Petrem Grossem odstartuje ve Zlíně za nově vzniklý TESCOMA RALLY TEAM. Spojení se společností Tescoma není v tomto případě náhodné. Významná česká společnost sídlí ve Zlíně a prestižní podnik jako je Barum rally Zlín nemohl uniknout jejímu zájmu.„Už nějaký čas jsme uvažovali o prezentaci v rámci Barum rally. Nakonec jsme usoudili, že by bylo nejlepší spojit se s některou přední českou posádkou. Vybrali jsme jednoznačně

 

Romana Krestu. Jednak ho považuji za nejlepšího našeho jezdce a navíc nás pojí letité přátelství. Pokud bude mít tato aktivita pozitivní ohlas, budeme v ní i nadále pokračovat,“ prozradil Ing. Petr Chytka, výkonný ředitel společnosti Tescoma. Na dlouholetou spolupráci s Romanem Krestou navazuje společnost DF Partner s autokosmetikou Sheron.

 

„Roman Kresta je pojmem v českém rallysportu a má obrovské množství fanoušků. Pro nás to bylo velmi jednoduché rozhodnutí a jsme náležitě hrdí na spojení naší značky právě s Romanem. Jsem přesvědčen, že Romanův start na barumce bude velkou atrakcí pro všechny,“ oznámil Pavel Drha, výkonný ředitel společnosti DF Partner.

 

 

 

 

Ve Zlíně 7. srpna 2006                                       Roman ORDELT

                                                                             tiskový mluvčí

                                                                             Barum rally Zlín       

 

 


 
 
Fotogalerie:   Podzimní Most 2005, Alfa týmu Hardware vítězí, foto PetrFrýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose