www.car.cz
 

IV. Rallye Střela 2006 se chystá na konec října
     13.8.2006 18:22 - tisková zpráva


IV. ročník Rallye Střela, na kterém v současné době pracujeme, se bude odehrávat tak, jak byl již letos zjara jednou připraven a to do okolí obcí Žihle, Tis u Blatna, Lubence a Chyše. Je to nádherná lokalita, v chráněném přírodním parku Horní Střela.

Příprava tohoto ročníku Rallye Střela se dotýká hned tří krajů a to Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého, z čehož pro nás vyplívá mnoho nových žádostí, jednání a povolení, aby vše bylo připraveno , jak má být. V této souvislosti si dovolím připomenout, že cca 2 km od dění soutěže se nachází do nedávna nejmenší městečko v Evropě a to Rabštejn na Střelou, čímž zároveň doporučujeme jeho návštěvu.

Stojí to za to! V tuto chvíli máme soutěž připravenu tak, že se celá a to znamená i s přejezdy včetně servisní zóny pojede po uzavřených komunikacích. Tím se vyhneme současným nejasnostem ohledně nového silničního zákona, který vstoupil v platnost po 1.červenci 2006. Závod bude řádně připojištěn odpovědností pořadatele, na místě bude dostatečný počet profesionálních záchranných týmů (plně vybavená sanitní vozidla, ABA apod.)

Opět se zmíníme o přístupu místních obecních úřadů, kteří podávají své vyjádření k povolení této sportovní akce. Jako první bych opět jmenoval obecní úřad Žihle v čele se starostou panem Dr. Kozou a celou radu obce, kterým jsme způsobili ukončením soutěže na jaře dost nepříjemností, zejména ve vztahu k obyvatelům obce a místním podnikatelům a firmám.

Vedení obce se se opět velice ochotně a živě zajímá o přípravné práce související se závodem a kdykoliv se na ně obrátíme s jakoukoliv žádostí, či prosbou, operativně ji řeší. Budeme se snažit je podruhé nezklamat a dotáhnout celou soutěž do zdárného konce. I v ostatních obecních úřadech (Tis u Blatna, Lubenec, Chýše) bylo patrno, že mají o uskutečnění našeho závodu zájem a zatím nám vycházejí ve všem vstříc. I těmto lidem, schovaným pod obecním úřadem patří naše poděkování.

Nejen obecní úřady, ale i některé významné firmy, se pomalu zapojují do soukolí tohoto celorepublikového a možná i mezinárodního klání. Jmenujme zatím zřejmě nejznámější firmu v oboru střešních tašek – firmu TONDACH, která má svoji pobočku právě v obci Žihle. Zde již své výrobky sice nevyrábí, ale v areálu se zpevněným povrchem této firmy bude vybudovaná servisní zóna.

Druhou významnou firmou, od které očekáváme výraznou pomoc je prodejce strojů a zařízení Caterpillar, firma Zepelin s ředitelstvím v Mostě. Tato firma má v plánu prezentovat na naší automobilové soutěži některé zajímavé prodejní exponáty. O této firmě je nutné se zmínit i proto, protože velmi dobře spolupracuje a podporuje Zemědělské učiliště v Kralovicích, našeho dlouhodobého a významného partnera při přípravách a průbězích všech odjetých závodů Rallye Střela a Rallye Marionetta.

I při tomto ročníku Rallye Střela budou studenti tohoto učiliště pomáhat na různých postech, kde jim jako budoucím automechanikům umožníme blíže poznat a prohlédnout si závodní vozy. V našem hledáčku jsou však i jiné, další firmy, se kterými jednání o jejich možné spoluúčasti na našem závodě probíhají.

Připravovaný IV. roč. Rallye Střela, je opět dvoudenní automobilová soutěž o dvou etapách a pěti sekcích. V pátek 27.10.06 v podveřer, po slavnostním startu z rampy před Penzionem na Nových Dvorech, bude odstartována I. etapa, která bude noční. Je to jedna RZ-ta, která se pojede s přestávkou 2 x tedy celkem cca 19 km. Tato již naznačí možnosti jednotlivých posádek. Do druhého dne se bude startovat již podle časů, dosažených v těchto dvou RZ-tách.

Dne 28. 10. 06 ráno bude proveden ostrý start do II. etapy, kde bude připraveno celkem 9 RZ. Po každých třech rychlostních zkouškách bude organizován servis, a seskupení posádek. Cíl závodu je předpokládán dne 28.10. 06 kolem 16:00 hodiny přejezdem cílové rampy. Pro vyhodnocení a ocenění nejlepších máme připraveny dvě varianty a to v případě pěkného počasí na rampě s příjezdem závodních vozů, nebo vnitřní variantu v místním kulturním domě v Žihli.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   S OMV na Deutschlandu - fotky od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose