www.car.cz
 

Finská rallye 2006 odstartovala a má za sebou diváckou supererzetu.
     18.8.2006 11:03 - Pavel Jelínek


Finská rallye 2006 odstartovala a má za sebou diváckou supererzetu, která  byla údajně opravdu hojně  navštívena  diváky, včetně řady našich fandů. Nejrychlejším z našich byl Jan Kopecký, který skončil se ztrátou 2,6 sec sedmnáctý.

Zvítězil kdo  jiný, než Sebastian Loeb z Francie, ale na  superspeciálce rouhodně o   nic než show nejde, takže zmíněné sedmnácté místo není nutné brát nijak tragicky. Celkově se zde totiž závodilo jen necelou minutu a půl. Celkově se rozhodně během nadcházejících tří dnů, kdy jezdci čeká dalších dvacet rychlostních zkoušek o celkové délce 351 kilometrů.

Domácí favority z Finska, kteří jsou na zdejší uskákané šotolině opravdu jako doma, dokázal překonat ještě jiný seveřan-  druhý Petter Solberg z Norska. Za ním se pak seřadili Mikko Hirvonen, Marcus Grönholm a další

Ve Finsku nechybí ani další naši: Dvojice českých pilotů, startujících v celém šampionátu v juniorské kategorii JWRC skončila v páté desítce startujících. Martin Prokop zajel jako 44.tý a  mimochodem ve dhodném čase s Bérešem, Pavel Valoušek je na 49. pozici. V  pořadí třídy JWRC pak jsou na osmém a devátém místě.

Mimochodem, Loeb bude v desátém závodu sezony útočit nejen na vítezství ve vlastní soutěži, ale zároveň na rekord v počtu vítězných rallye. V neděli v Německu vyrovnal dosavadní rekord Španěla Carlose Sainze a oba mají na svém kontě 26 prvenství. Úřadující mistr světa ovšem již tuto neděli můžet mít další !!

 

Výsledky po supererzetě:

1. Loeb (Fr./Citroën) 1:21,4, 2. P. Solberg (Nor./Subaru)  0,2, 3. Hirvonen (Fin./Ford) -0,5, 4. Grönholm (Fin./Ford) a Carlsson (Švéd./Mitsubishi) oba -1,0, 6. Atkinson (Austr./Subaru), Katajamäki (Fin./Ford) a Sordó (Šp./Citroën) všichni -1,3,

...17. Kopecký (ČR/Škoda) -2,6, 21. Ketomäki (Fin./Škoda) -4,4, 44. Prokop (ČR/Citroën), Béreš (SK / Ignis) -11,1, 49. Valoušek (ČR/Suzuki) -11,7.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2006, foto Martin Viďourek,frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose