www.car.cz
 

Bohužel oficiálně potvrzeno : Mistr Evropy Ital Basso do Zlína nepřijede!
     22.8.2006 01:06 - tisková zpráva


Úřadující mistr Evropy Giadomenico Basso se neobjeví na startu letošního ročníku Barum rally Zlín.

 

V pondělí 21.srpna  přišla pořadatelům zlínské evropské rally do sekretariátu soutěže oficiální omluva bez udání důvodu. Diváci tak neuvidí v české premiéře start vozu kategorie Super 2000 Fiat Punto Abarth posádky Giandomenico Basso, Mitia Dotta z týmu New Business 16 S.P.A.

 

Třiatřicetiletý rodák z Monte Beluna se nezúčastní ve stejném termínu ani soutěže italského šampionátu s názvem Rally Alpi Orientalli. Co je příčinou jeho neúčastí v České republice je zatím čirou spekulací.

 

Po předčasném zisku titulu mistra Evropy se hovoří o tom, že turínská automobilka Fiat se soustředí na případný start v seriálu mistrovství světa a zejména na domácí titul v italském šampionátu, kde úspěšně bojují Paolo Andreucci a Andrea Navarra.

 

Velký otazník je i nad Bassovou účastí ve zbývajících podnicích evropského šampionátu – Elpa rally v Řecku a Rally Antibes ve Francii. Spíše se předpokládá Bassův start na domácí Rally San Remo (15. – 16. září), která je závěrečným dílem nově vypsaného šampionátu IRC - Eurosport Challenge.

 

 

Ve Zlíně 21. srpna 2006                                      Roman ORDELT

                                                                                tiskový mluvčí                                                                                                    

                                                                              Barum rally Zlín      
 
 
Fotogalerie:   Pražský rallysprint 2005 - foto Roman Olejníček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose