www.car.cz
 

BRT : Jedeme do Mostu prolomit smůlu
     24.8.2006 13:01 - tisková zpráva


Závěrečný podnik letošního desátého ročníku Česká pojišťovna  - Škoda Octavia Cupu se o následujícím víkendu koná na trati Autodromu Most. Velké finále se odehraje jako velice důstojný doplněk FIA European Truck Racing Championship v rámci Matador Czech Truck Prix.

 

Na severočeský okruh se ve čtvrtek přesunuje také Bohemia Racing Team s jezdci Jani Paasonenem a Jiřím Gottwaldem.

 

V tabulce průběžného bodování poháru octavií se Jani drží na deváté a Jirka na čtrnácté příčce. Jednoznačným cílem pro závěrečný podnik tedy je maximální bodový zisk a postup co nejvýše. „Umíme si dobře představit, že s tímhle jedou do Mostu všichni, ale naše vůle a potřeba většího úspěchu je, myslím, docela ospravedlnitelná,“ řekl před odjezdem do Mostu manažer BRT Petr Najman. „Když se podíváme na dosavadní čtyři podniky, speciálně Jirku pronásledoval nekonečný řetěz smůly a neuvěřitelných náhod. Technický problém, či kolize k motorsportu patří.

 

Jenomže když se k nim přidají ještě i takové kuriozity jako nespravedlivě udělený trest, který už po závodě nejde vzít zpátky, nemluvě o tom, že to všechno přichází za sebou v nepřetržitém sledu, je na místě doufat, že se smůla konečně prolomí. Oba kluci přitom v kvalifikacích jezdí časy v první desítce a pravidelně bojují v Superpole. Z toho všeho vyplývá, že k závěrečnému pohárovému podniku jsme velice zdravě motivovaní,“ řekl Najman.

 

Upřesnil také, že lehké poranění v obličeji, ke kterému přišel Jani Paasonen při posledním závodě před dvěma týdny v Mostě, je zhojeno a  dodal, že už od pátečního volného testování přes sobotní kvalifikace až k nedělním dvěma ostrým závodům půjde celému týmu o jediné: fungovat co nejlépe.

 

(23.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Nürburgring srpen 2006,historici, foto Petr Čacký

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose