www.car.cz
 

Jiří Volf si odskočí od sprintů na Barumku pro zkušenosti
     24.8.2006 13:11 - Pavel Jelínek


Barumka – Jiří Volf jede hlavně sbírat zkušenosti

 

Prioritou posádky Jiří Volf - Petr Novák je v letošní sezoně účast v šampionátu rallysprintů, ovšem Barumku si brněnsko-otrokovická posádka nemohla nechat uniknout a s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8 týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport v pátek na startu ve Zlíně skutečně chybět nebude.

 

Jura s Novasem mají na co navazovat. Loni se v okolí Zlína a Otrokovic představili s Lancerem šesté evoluce, který už na absolutní špičku stačit nemohl, přesto se dokázali v průběhu soutěže prokousat na 20. místo absolutně.

 

Po roce se na asi nejslavnější domácí soutěž vrací znovu. Díky spolupráci s Milanem Liškou se Jirka a Petr tentokrát představí s mnohem modernějším vozem, na který jsou navíc zvyklí ze svých letošních startů ve sprintech.

 

„Start na Barumce jsem si tak trochu nadělil k narozeninám. Hlavně si ale jedu pro zkušenosti a kilometry, které potřebuji a které mi ve srovnání s konkurenty chybí. Určitě v takové konkurenci nepomýšlíme třeba na stupně vítězů, ale rádi bychom jeli s těmi jezdci, s nimiž závodíme ve sprintech: s Barvíkem, Jelínkem a dalšími,“ říká před soutěží Jiří Volf.

 

Před letošní Barumkou sáhli její pořadatelé k několika kosmetickým změnám. Část rychlostních zkoušek se např. jede oproti loňsku v protisměru, což je případ i legendární Pinduly. Jirka Volf ale upozorňuje, že ani tak nebude slavná erzeta o nic lehčí: „Pindula je zrádná, ať se jede jakkoliv. Ale ono to platí o celé soutěži. Barum rally je prostě těžká celá, hodně se jede v úzkém v lese, některá místa jsou opravdu nebezpečná,“ přiznává svůj respekt k soutěži brněnský jezdec.

 

Loni se mezi účastníky hodně diskutovalo o dvou novinkách: prologu v bývalém Baťově areálu ve Zlíně a umělém skoku ve Slušovicích. Obě divácké atrakce zůstaly v programu i letos. Jen na prologu přibylo jedno kolo, takže se jede třikrát, a skok bude přebudován a pojede se v protisměru.

 

„Prolog mi nijak zvlášť nevadí. Je to dobré pro lidi a tudíž popularizaci našeho sportu. Navíc je to docela dobrý rozjezd pro druhý den. Na druhou stranu ale nemá cenu mezi obrubníky nějak zbytečně riskovat,“ míní Jirka.

 

„Slušovický skok se mi líbí o poznání méně. Je sice pěkné, že nejlepší skokan dostane sele, ale bude se skákat proti těžké levé zatáčce mezi stromy, takže já skok určitě nepodržím. Kdo tam skočí jako blázen, jen riskuje poškození auta. Já zde radši pojedu na jistotu.“

 

„Chci poděkovat všem partnerům, kteří nám umožnili start na letošní Barum Rally Zlín a také Milanu Liškovi a jeho mechanikům, kteří i přesto, že tým nedávno startoval na Německé rally, dokázali připravit oba vozy. Zároveň chci pozvat všechny fanoušky ke tratím soutěže a těším se na setkání s nimi a s našimi partnery v servisní zóně,“ uzavírá Jiří Volf.

 

Barum rally Zlín odstartuje v pátek 25. srpna večerním prologem v centru Zlína. Jména vítězů budeme znát v neděli po patnácté hodině.

 

 

JIŘÍ VOLF MEDIA SERVICE,

 

PR

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose