www.car.cz
 

Václav Pech se chystá na „barumku“
     26.8.2006 19:19 - Pavel Jelínek


Václav Pech jun. s Petrem Uhlem po úspěšném reprezentačním startu na Rallye Budapešť, kde potvrdil svoji vedoucí pozici v Mistrovství Evropy - region central, se představí opět před domácím publikem na Barum Rallye Zlín. Soutěž, která si dokázala získat srdce nejednoho závodníka a tisíců fanoušků, se opět jede i jako Mistrovství Evropy.

 

„Je to pravda, „barumka“ je opravdu krásná a náročná a její atmosféra je jedinečná. Celý zlínský kraj tuto soutěž prožívá s obrovským nadšením a již během seznamovacích jízd jsou kolem trati skandující fanoušci a při samotné soutěži jsou jich doslova davy, které dělají tu pravou závodnickou atmosféru. I proto se do Zlína velmi těším,“ říká Václav Pech jun.

 

Letos už je to deset let co Pech – junior, mezi fanoušky zvaný „Ášín“, začal brázdit tratě českých rallye. Od vítězství na červencové Bohemia Rallye jej na „barumce“ čeká mimo obhajoby absolutního Mistra republiky i souboj s Romanem Krestou. Ten, ač je testovacím jezdce Fordu, pojede tuto soutěž, která se jede v okolí jeho rodiště, s vozem mitsubishi.

 

„Vývoj v automobilovém sportu uhání vpřed šíleným tempem a tak naše auto, které jsme postavili před půl rokem potřebovalo rozsáhlejší repasi. Proto jsme raději zvolili cestu stavby zbrusu nového vozu Mitsubishi Lancer EVO 9. Jsem rád, že se nám podařilo obnovit techniku, i když v tomto případě to byla tak trochu „honička“.  Teprve v pondělí absolvovalo nově složené auto svoji první jízdu, kdy s pomocí anglického technika jsme do něj nainstalovali závodní řídící jednotku a v úterý provedli ostré svezení v okolí Žebráku, kde má náš team zázemí. A pak následoval přesun do Zlína a poslední doladění vozu nás čeká až na shakedownu před startem rallye. Podle dostupných informací by nás na trati letošní „barumky“nemělo nic výrazně překvapit. Tratě zůstávají bez větších změn, pouze jedna etapa se jede v protisměru té loňské. Velkou neznámou zůstává počasí, protože předpověď slibuje proměnlivo. Pokud zaprší bude záležet na správné volbě pneumatik, protože se jede vždy několik rychlostních zkoušek dohromady bez servisu a na každé může být různé počasí. My se budeme snažit být připraveni na všechny varianty“, říká Václav Pech jun.

 

Barum Rallye Zlín, která představuje vrchol letošní domácí sezóny v automobilových soutěžích, odstartuje již v pátek odpoledne. Na posádky bude čekat páteční večerní rychlostní zkouška po komunikacích přímo v centru Zlína. V sobotu a v neděli pak posádky vyrazí vstříc dalším 14 rychlostním zkouškám o celkové délce téměř 260 km. Vítěz bude dekorován na cílové rampě v neděli 27.8.2006 v půl čtvrté odpoledne, kdy soutěž na zlínském náměstí končí. 

                         

 

                          Jaroslav Štauber

 
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose