www.car.cz
 

Sports Car Challenge: Sinclair a Payr na bedně v Mostě
     28.8.2006 17:05 - Vladimír Rožánek


Za místy přeháňkovitého počasí se jel v Mostě při víkendu trucků další díl mezinárodního šampionátu sportovních prototypů s názvem Sports Car Challenge. Zálusk na vítězství si před závodem dělali hlavně Sinclair s Payrem a jejich vozový potencionál sliboval pěknou podívanou.

 

V první deštivé jízdě se povedl nejlépe start Angličanu Sinclairovi, ale zálusk na body měl také Payr na konstrukci PRC s motorem Ford Cosworth F1. Rakušanu Payrovi svědčil déšť lépe a dostal se před Sinclaira na Jade II Nissan V6. Nadělil mu pak ještě do konce závodu celých 16 sekund. V druhé divizi pěkně zabojovali především Truffer na PRC BMW a velmi překvapivě také nováček Peham na voze PRC Honda, který proháněl na vodě i silnější stroje.

 

V Mostě nám chyběla mladá Švýcarka Hungebuhler s Osellou, která by jistě vnesla do soubojů další jiskru. Gerd Beisel ani tentokráte nezajel závod s novou Normou BMW 4,0, která musí ještě na doladění podvozku a motoru, ale i s jeho PRC BMW 3,2 stačil zajet 3. místo v divizi jedna. Mezi GT vozy ve čtvrté divizi zaujal především Patrick Ortlieb, který z rychlých lyží přesedlal do ještě rychlejšího vozu Porsche GT.

 

Mezi GT vozy dominoval v sobotu Klaus Stanek, před Sagmeisterem, kterého známe z republikových závodů na okruzích v D4.

 

Druhý závod byl doslova a do písmene dramatický až do konce. Angličan Sinclair před závodem obul slicky, ostatní mokré gumy, když před jízdou zkropila autodrom menší přeháňka. Do čela šel tedy po startu Payr a Sinclair se propadl do hlouby pole, kde bojoval sám se sebou a dvoulitrovými prototypy.

 

Pak však přeháňka ustala a začal se posouvat dopředu, nakonec dojel jak třetího Beisela, tak i doposud vedoucího Payra a v poslední zatáčce si drzým útokem dojel pro vítězství, které už měl Payr naplánováno. Třetí místo opět zbylo na Beisela, jehož výkon se oproti sobotě trochu zlepšil. Druhé divizi slabších prototypů opět poroučel nováček Peham a stal se tak velmi příjemným překvapením mosteckého závodu, motor Honda fungoval na výbornou.

 

Favorit Truffer v zahřívacím kole zjistil, že jeho vůz nefunguje, tak ho raději odstavil. Pěkným výkonem si zasloužil druhé místo v divizi Matzinger na PRC Opel a třetí dojel Munch s Normou M20 Honda. GT vozy ze čtvrté divize byly na suchu relativně pomalejší a nejlepší Kurt Peter skončil celkově až desátý.

Zbylé příčky na stupni vítězů si odvezli Sagmeister a Zumstein na vozech Porsche GT:

 

V Mostě se objevila nová jména a tito jezdci si nevedli zle. Peham předváděl velice kvalitní časy v dvoulitrových prototypech, bývalý motocyklista Schultis skončil dvakrát v divizi pátý, akorát Bermes s PRC Opel se učil a dojížděl na chvostu.

Škoda neúčasti mosteckého Michala Doláka se strojem PRC Ford Cosworth F1, kterému opět při testech nefungoval motor.

 

Už loňská sezóna ukázala, že motory Ford Cosworth DVR neprokazují vysokou výdrž. Nestartoval však ani Pavlík, který s Picchiem LMP nedokončil letos ani jediný závod.

 

Výsledky SCC Most:

 

1.jízda

 

Wolfi Payr (A) PRC Ford Cosworth F1 D1

Tony Sinclair (GB) Jade II Nissan V6 D1

Pius Truffer (CH) PRC BMW C3 D2

Joerg Peham (A) PRC Honda D2

Klaus Stanek (A) Porsche GT D4

Gerd Beisel (D) RC BMW 3,2 D1

K. Heinz Matzinger ( A) PRC Opel C3 D2

Gerhard Munch (D) Norma M20 Honda CN D2

 

2.jízda

 

Tony Sinclair (GB) Jade II Nissan V6 D1

Wolfi Payr (A) PRC Ford Cosworth F1 D1

Gerd Beisel (D) RC BMW 3,2 D1

Joerg Peham (A) PRC Honda D2

K. Heinz Matzinger ( A) PRC Opel C3 D2

Gerhard Munch (D) Norma M20 Honda CN D2

Peter Kormann (D) PRC BMW C3 D2

Mirco Schultis (D) PRC Honda CN D2

 

Další představení této série bude hostit Podzimní cena Brna a jsme opět zvědavi na výkony dvojice Siclair – Payr, která bojuje o celkové vítězství ve Sports Car Challenge 2006.

 

Vláďa Rožánek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose