www.car.cz
 

Jiří Janák obhájil vítězství ve Škoda Octavia Cupu
     28.8.2006 18:20 - tisková zpráva


Jiří Janák startující v barvách týmu Motosport Kopecký obhájil své loňské vítězství v nejprestižnějším domácím okruhovém seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup.

Souboj o vítězství v seriálu měly rozhodnout dvě bodované jízdy na mosteckém autodromu v rámci MATADOR CZECH TRUCK PRIX 2006, ale již po prvním odjetém závodu bylo jasné, že pilot týmu Motosport Kopecký Jiří Janák svůj triumf z roku 2005 obhájí.

Od volných tréninků byl Jiří Janák nejrychlejším pilotem, když v sobotu dopoledne na suché trati jako jediný dosáhl času pod jednu minutu a padesát pět vteřin. Kvalifikační trénink byl zahájen stále ještě na suchém povrchu, ale již závěr tohoto tréninku zastihl silný déšť. V měřeném tréninku dosáhl nejrychlejšího času opět Jiří Janák a potvrzoval roli velkého favorita. Jiří Janák neponechal nic náhodě ani v dramatickém Superpoli, které na trati plné vody s náskokem téměř čtyřech desetin vteřiny vyhrál. Ondrej Pilný v kvalifikaci dosáhl jedenáctého času a účast v Superpoli mu těsně unikla o jednu pozici

Jiří Janák náležitě nejlepší startovní pozici využil a úvodní závod vyhrál. Ondrej Pilný závod nedokončil pro technickou závadu.

Do druhého závodu startoval Jiří Janák ze šesté pozice a postupně se propracovával dopředu startovním polem. Bohužel vůz Škoda Octavia Erika Janiše v sedmém kole pod obloukem Matador v hodinách opustil trať a traťoví komisaři museli vůz odklidit. Tato část tratě byla pod žlutými vlajkami. Rychle se přibližující Jiří Janák k Janimu Paasonenovi nasadil k předjetí Passonena ještě před zmiňovaným úsekem, neboť jej pomaleji jedoucí Jani pustil před sebe.

Jiří Janák předjížděcí manévr dokončil v úseku, kde vlály žluté vlajky a byl následně nepochopitelně potrestán průjezdem boxy… Ani toto chybné rozhodnutí nemohlo zkazit radost Jiřímu Janákovi a týmu Motosport Kopecký z obhajoby celkového vítězství. Ondrej Pilný ve druhém závodě vybojoval body za osmé místo.

Jiří Janák je pokračovatelem úspěšné tradice týmu z Kostelce nad Orlicí, vždyť Josef Kopecký vyhrál v letech 1998, 2000 a 2002. Jan Kopecký v roce 2001, Štefan Rosina ml. byl nejrychlejší v letech 2003 a 2004. Jiří Janák se stal nejúspěšnějším pilotem v sezónách 2005 a 2006.

 

 

Konečné pořadí Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu 2006:

 

  1. Jiří Janák (Motosport Kopecký)                       146

  2. Jiří Navrátil                                                 133

  3. Václav Brejla                                              128

  4. Michal Matějovský                                       128

  5. Jan Dostál                                                  116

  6. Erik Janiš                                                   115

16. Ondrej Pilný (Motosport Kopecký)                    22

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v Mostě - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose