www.car.cz
 

Barumka : Tomaštík absolvoval smolný domácí závod
     31.8.2006 23:56 - tisková zpráva


Po domácí Barum rally Zlín nemohla v týmu TOVR Motorsport posádky Tomaštík–Lasevič vládnout stoprocentní spokojenost . Více než těžká konkurence potrápilo posádku proměnlivé počasí a nástrahy obtížné tratě. Naopak nově postavené subaru šlapalo jako hodinky.

 

Úvodní část první etapy vyšla Tomaštíkovi s Lasevičem dobře. Ať už za tmy uprostřed špalíru diváků na zlínské „superspeciálce“, či v první sekci sobotních bojů ve Slušovicích a zejména na Pindule se vsetínsko-frýdecko-místecká posádka držela na rozhraní první dvacítky pořadí. O to více mrzela druhá sekce, která prakticky rozhodla o tom, že Tomaštík ve Zlíně bodovat nebude.

 

 „Na druhou rundu jsme obuli měkké dořezané slicky a do rezervy dali intermédia. Když jsem přijel na start Trojáku, kde bylo dvacet stupňů a sucho, bylo mi jasné, že je všechno špatně. Totálně jsme zničili pneumatiky a navíc jsme v cíli erzety zjistili, že jsme dostali defekt. Proto jsme museli nazout do kříže intermédia, několikerá výměna pneumatik nás navíc stála i pozdní příjezd do časovky. Opatrným projetím Slušovic a Pinduly vznikla další obrovská ztráta,“ lituje jezdec. Třetí sekce už byla jen kosmetickým vylepšením výsledků. V těch figurovala posádka po první etapě na 24. místě.

 

Druhá etapa Tomaštíkovi vyšla perfektně. Vadou na kráse byl jen další defekt na RZ11. „Řekli jsme si, že do toho druhý den půjdeme, a dařilo se nám. Na RZ11 jsme ale dostali další defekt a museli jsme po prázdné gumě jet asi deset kilometrů. Už jsem to chtěl zabalit, ale protože Orsák měl stejný problém, řekl jsem si, že tenhle ‚interní valašský souboj‘ (smích) nevzdám. Nakonec jsem udělal určitě dobře.

 

Zbytek neděle se nám povedl a zajížděli jsme dobré časy i přes to, že hlavním smyslem už bylo jen vyzkoušení různého nastavení diferenciálů a podvozku,“ rekapituluje Tomaštík a dodává: „Před startem jsme na body nemysleli, ale nebýt těch defektů, určitě bychom se o nějaké poprali. Tento fakt nás trochu mrzí, na druhou stranu jsem po čtyřech letech konečně zase jednou dojel barumku. Pro další boje v mistrovství budou asi důležitější soutěže v Třebíči a Příbrami, na které se teď musíme stoprocentně připravit.“

               

            tisková zpráva

 -Vicky- Media Productions


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose