www.car.cz
 

Barumka : Jezdecká chyba připravila Odložilíka o evropské body
     1.9.2006 23:59 - tisková zpráva


Velké naděje vkládal Roman Odložilík do startu na Barum rally Zlín, kde se měl letos poněkolikáté poměřit s evropskou špičkou, tentokrát navíc v domácím prostředí. Ač auto i jezdec byli ve velmi dobré formě, jediná chybička na trati RZ3 rozhodla, že Odložilík odjede bez bodu. 


Protože dosavadní průběh evropského turné Romana Odložilíka nebyl zatím korunován ziskem bodů do šampionátu, chtěl to Moravan napravit právě na domácí soutěži. Znamenalo to ovšem dokončit závod do osmého místa absolutně, což při nepříznivém počasí, které dvoukolkám nepřálo, nebyl nijak lehký úkol. V pátečním diváckém prologu v nočních ulicích se to ovšem jevilo jako reálné – Odložilíkovi s Fantou patřila šestá příčka. Vše se ale rázem změnilo v sobotu ráno na dokonale kluzké RZ Pindula.

„Obuli jsme řezané mokré gumy, na kterých jsme sice trochu prodělali ve Slušovicích, ale na Pindulu to byla dobrá volba. Přitlačil jsem tedy, bohužel jsme byli v jednom místě až moc rychlí a spadli jsme do metrového příkopu. Moc děkuju všem, kteří se zapojili do vyprošťování, i když potom byli celí od bahna. Na tom místě jsme ale ztratili přes tři minuty, a tím pro nás závod prakticky skončil,“ posteskl si Odložilík, který otevřeně mluvil o odstoupení ze závodu.

Jeli jsme kvůli evropským bodům a ty už jsou teď daleko. Navíc nesmíme ublížit vozu, protože jedeme za čtrnáct dní další ‚evropu‘. Nevím, jestli se máme trápit ještě dál.“


Svého rozhodnutí přece jen dokončit celý závod nakonec nelitoval. Po zbytek soboty a neděle se časy držel mezi absolutní špičkou a nakonec ze 47. místa vystoupal až těsně za hranici první desítky. Svůj výkon navíc ozdobil i jedním vítězstvím v rychlostní zkoušce. „RZ 12, kterou jsme nakonec vyhráli, se jela na suchu, což nám vyhovovalo. Jinak bylo hrozně mokro, na Kudlovicích nás dokonce na suchých pneumatikách překvapil hustý liják a museli jsme zvolnit. S dílčími časy tedy můžeme být hodně spokojeni, ač třeba Bouffier, který tu jel poprvé, dokázal, že pořád máme co zlepšovat. Z výsledku být nadšení samozřejmě nemůžeme, od domácí soutěže jsme čekali mnohem víc,“ přiznal jezdec. Celý tým nyní čeká přesun do Řecka, kde se odehraje další soutěž evropského šampionátu.
 
    
 tisková zpráva
  -Vicky- Media Productions 


 
 
Fotogalerie:   Vladimír Barvík na Barum Rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose