www.car.cz
 

Výborný výkon Adama Lacka v sobotu na okruhu v Mostě. STŘÍBRO !!
     1.9.2006 11:17 - tisková zpráva


Na šedesát tisíc diváků se přišlo o uplynulém víkendu podívat na boje nejlepších evropských truckerů na mostecký autodrom. Lacko potěšil nejen všechny tyto diváky, když se po více než dvouměsíční odmlce, způsobené dílem zraněním ruky a dílem letní přestávkou mezi závody, vrátil ve výborné formě a hned v prvním pohárovém závodě si vybojoval své v letošní sezóně vůbec nejlepší umístění, když v cíli skočil na druhém místě za svým rivalem Španělem Antonio Albacetem.

V sobotních volných trénincích si Lacko na vůz opět zvykal. V měřeném tréninku vybojoval osmým nejlepším dosaženým časem čtvrtou řadu na startovním roštu první kvalifikace. Po osmi kolech sobotního kvalifikačního závodu byl z českého tria nejlepší a skončil na sedmém místě. V pohárovém závodě došlo krátce po startu ke kolizi v ostré zatáčce v zadní části okruhu.

Lacko spolu Vojtíškem využili dokonalé znalosti domácí tratě, prodrali se přes do sebe narážející jezdce dopředu a začali stíhat vedoucího Albaceteho. Lacko brzo předjel i Vojtíška a výbornou jízdou si hájil po celý zbytek jedenáctikolového závodu druhou příčku. "Albacete měl přece jen značný náskok, takže se mi jej v závěru závodu dostihnout nepodařilo. Jsem ale velmi rád, že se mi doma povedl takový výsledek a doufám, že zbytek druhé poloviny letošního ročníku bude o poznání vydařenější než konec té poloviny první", řekl před vyhlášením výsledků spokojený Lacko.

V obou nedělních závodech dojel Adam Lacko na velmi dobrém osmém místě a připsal si tak za tento víkend dalších 25 bodů do celkového průběžného hodnocení. Po domácích závodech je již na osmém místě s 56 body před dalším českým jezdcem Vojtíškem, který doposud nasbíral o jeden bod méně.

Sestřih ze závodů Evropského poháru tahačů, které se konaly v rámci MATADOR CZECH TRUCK PRIX 2006 v Mostě, uvidí diváci na programu EUROSPORT premiérově v úterý 12. září ve 23.00 hodin.

Výsledky:

Sobota - kvalifikace (8 kol): 1. Albacete (Španěl.-MAN), 2. Oestreich (Němec.-Mercedes), 3. Pulic (ČR - Mercedes), … ,
7. Lacko (ČR-MAN), 8. Vojtíšek (ČR-Renault)

Sobota - pohárový závod (11 kol): 1. Albacete (Španěl.-MAN), 2. Lacko (ČR-MAN) 3. Hahn (Něm. Mercedes), … ,
7. Vojtíšek (ČR-Renault)

Neděle - kvalifikace (8 kol): 1. Albacete (Španěl.-MAN), 2. Vršecký (ČR-Buggyra), 3. Oestreich (Němec.-Mercedes), … ,
8. Lacko (ČR-MAN), …. , 10. Vojtíšek (ČR-Renault)

Neděle - pohárový závod (11 kol): 1. Albacete (Španěl.-MAN), 2. Vršecký (ČR-Buggyra), 3. Oestreich (Němec.-Mercedes), … , 8. Lacko (ČR-MAN), …. , 12. Vojtíšek (ČR-Renault)

Průběžné pořadí: 1. Hahn (Něm.-Mercedes) 217 bodů, 2. Albacete (Španěl.-MAN) 205 bodů, 3. Körber (Buggyra) 192 bodů, … , 5. Vršecký (ČR-Buggyra) 139 bodů, …. , 8. Lacko (ČR-MAN) 56 bodů, 9. Vojtíšek (ČR - Renault) 55 bodů

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Nedělní závod trucků v Mostě - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose