www.car.cz
 

ALMS: Tomáš Enge míří do Kanady na osmý podnik sezóny
     1.9.2006 17:36 - tisková zpráva


Tomáš Enge se po testech A1GP v Silverstone vrací za oceán, kde ho v Kanadě čeká s týmem Aston Martin Racing osmý podnik American Le Mans Series.

Okruh Mosport dlouhý 2,5 míle leží hned vedle Toronta a v minulosti hostil i závody formule 1. American Le Mans na něm pojede osmý závod sezony, letos poprvé a naposledy zamíří z USA do Kanady. Enge usedne do zeleného vozu Aston Martin DBR9 se startovním číslem 007, ve kterém se tentokrát bude střídat s Peterem Koxem, jeho stálý partner Darren Turner má povinnosti v britském šampionátu cestovních vozů.

Český jezdec okruh zná ze startu s vozem Ferrari 550 Maranello v roce 2003, kdy se střídal právě s Koxem a dojeli druzí.

Enge je po sedmi podnicích ALMS na třetím místě průběžného pořadí třídy GT1, na druhé místo ztrácí jen tři body, za vítězství se uděluje přitom bodů 20.  

Tomáš Enge: „Na počátku týdne jsme v Mosportu testovali a rychlost našemu vozu a pneumatikám určitě nechybí. Musíme jenom zlepšit konzistentnost. Trať je ošidná, což bylo vidět i při testovacích jízdách, kdy bylo hodně větších či menších nehod. S Peterem jsem závodil tři sezony, takže se známe dobře a nebudeme mít problém si na sebe zase zvyknout. V závodu můžeme stejně jako v celé letošní sezoně čekat hodně vyrovnaný boj s našimi velkými soupeři.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Tři posádky Sportfoto s tituly za rok 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose