www.car.cz
 

Laudon 2006 – velmi úspěšná tečka za sezónou pro Kart Arena Racing Team
     6.9.2006 23:41 - tisková zpráva


Laudon 2006 – 2x zlato a bronz, ale také titul
pro Kart Arena Racing Team

 
MČR, MZSE – „Laudon 2006“, Lanškroun-Albrechtice, 2.–3. 9. 2006
Devátý podnik MČR v závodech automobilů do vrchu byl také závodem Mistrovství Zóny střední Evropy. Závod se konal na dnes již tradiční trati délky 4 km s převýšením 170 m, která vede z Albrechtic u Lanškrouna na kopec Laudon. Ale tentokrát to byl poslední závod sezóny, ve kterém se mělo rozhodnout o absolutním vítězi a titulech v jednotlivých skupinách, včetně skupiny Super Production.

Sobotní ráno bylo mlhavé a pomračené, ale vše nasvědčovalo dle předpovědi počasí tomu, že jakmile mlha stoupne bude slunečné počasí. A to se také potvrdilo již v průběhu první tréninkové jízdy. Do sobotního závodu se přihlásilo ve skupině Super Production (dále jen SP) se přihlásilo 6 soutěžících včetně dvou jezdců Kart Arena Racing Teamu a tentokrát také Petra Benedikta, který přestože se neúčastní celého seriálu MČR, dokáže být hodně rychlý a často atakuje medailové pozice.

Kart Arena Racing Team nastupoval k tomuto víkendovému podniku s cílem pokusit se porazit Martina Jermana a získat pro Milana Zahradníčka a Kart Arena Racing Team titul Mistra republiky ve skupině SP. Protože jezdec Auto Kelly Racing Teamu Martin Jerman vedl o 2 body, bylo jasné, že Milan Zahradníček musí dojíždět na pozicích před ním, jinak není možno bodovou ztrátu dohnat.

Již tréninkové jízdy ukázaly stoprocentní připravenost Kart Arena Racing Teamu a obou vozů Peugeot 306 a Milan Zahradníček byl suverénně nejrychlejší. Své kvality dokázal potvrdit také v samotných závodních jízdách a již v první jízdě časem 2:01,09 získal náskok 1,01 sekundy na největšího rivala Jermana. Jezdec Tomáš Kusý se dostal na čtvrtou pozici za druhého Lukáš Vojáčka a třetího Martina Jermana. Zda své vedení dokáže jezdec Kart Arena Racing Teamu udržet, o tom se mělo rozhodnou ve druhé jízdě.

A protože Martin Jerman již nedokázal zrychlit, bylo jasné že zůstane druhý za vítězným Milanem Zahradníčkem. Tomáš Kusý dokázal v druhé jízdě ještě zrychlit, což mu ale nestačilo a zaostal za Martinem Jermanem o pouhých 0,05 sekundy na bronzové pozici.

Výsledky sobotního závodu MČR: 1. Milan Zahradníček (součet časů 4:02,43), 2. Martin Jerman (4:04,20), 3. Tomáš Kusý (4:04,25), 4. Lukáš Vojáček (4:05,00), 5. Petr Benedikt (4:07,01) a 6. Gábina Jermanová (4:14,27).

V neděli se „závodnické depo“ probudilo do zmoklého, chladného a zamračeného nedělního rána, takže bylo jasné že tréninkové jízdy se pojednou na mokrých pneumatikách a hrozilo, že případný déšť může ze samotného závodu udělat „sucho-mokrou“ loterii, což je v této motoristické disciplíně nepříjemná realita, která může zásadně ovlivnit pořadí v té či oné skupině závodních vozů.
Do nedělního závodu již nenastoupil Petr Benedikt, takže ve skupině SP zůstalo vlastně 5 účastníků včetně adeptů v boji o titul.

Pro jezdce Milan Zahradníčka se po sobotním vítězství změnila zásadně situace, protože již vedl o 3 body. A protože se z druhé poloviny sezóny ze 7 závodů započítává 6 nejlepších výsledků, bylo pro získání titulu nutno dojet o jednu pozici za Martinem Jermanem, pokud by Jerman vyhrál. Do samotného závodu se počasí přeci jen nepatrně vylepšilo a tak se obě závodní jízdy mohly odjet na suchých pneumatikách za zcela regulérních podmínek pro všechny soutěžící. První závodní jízdu časem 2:00,73 vyhrál Martin Jerman, který stále nevzdával svou cestu za titulem, a získal na jezdce Kart Arena Racing Teamu Milana Zahradníčka 0,08 sekundy náskok.

Na těchto dvou časech šlo vidět, že při nedělní souboji o titul se podstatně zrychlilo a zajely se časy pod 2:01,00, což se v sobotu ve skupině SP nikomu nepodařilo. A na to, že se jelo pravděpodobně na samé hranici současných možností skupiny SP, doplatil Martin Jerman, který ve druhé jízdě udělal chybu a tak otevřel cestu k obhajobě titulu pro Kart Arena Racing Team a jezdce Milana Zahradníčka. Po hrubé chybě Jermana se na třetí místo opět probojoval jezdec Tomáš Kusý.

Výsledky nedělního závodu MČR: 1. Milan Zahradníček (součet časů 4:02,17), 2. Lukáš Vojáček (4:04,82), 3. Tomáš Kusý (4:06,51), 4. Gábina Jermanová (4:14,03) a 5. Martin Jerman (4:29,23).   

Tento závodní víkend byl tedy pro Kart Arena Racing Team velmi úspěšný, protože mimo dvě třetí a dvě první místa, se podařilo obhájit loňský titul Mistra republiky ve skupině Super Production. A tak vlastně tato velmi vyrovnaná skupina od roku 2004 nezná jiného vítěze než jezdce z Kart Arena Racing Teamu.

Tisková zpráva Kart Arena Racing Teamu,
Milan Spurný – Brno,  6. 9. 2006

Konečné pořadí MČR po 16 závodech:
1. ZAHRADNÍČEK Milan 216 b.

2. JERMAN Martin 201 b.
3. VOJÁČEK Lukáš 169 b.
4. KUSÝ Tomáš 155 b.
5. LOSMAN David 127 b.
6. JERMANOVÁ Gábina  73 b.
7. ŽIŽKOVSKÝ Petr 36 b.
8. VOJÁČEK Petr 32 b.
9. REJLEK Jakub 28 b.
10. LOS Jiří, jun. 22 b.
11. BENEDIKT Petr 16 b.
12. LOS Jiří, st. 9 b.
13. VACEK Oldřich 7 b.

Pozn.: V tabulce je již zohledněno škrtání dvou výsledku z první poloviny sezóny a jednoho z druhé poloviny sezóny.

p.s. Průběžné informace najdete také na: www.kartarenaracing.cz


PR


 
 
Fotogalerie:   Laudon 2006 MR ZAV -sobotní závod od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose