www.car.cz
 

Moto GP Malajsie : Smrž spadl a nedokončil, Abrahám 18 tý.
     10.9.2006 22:15 - tisková zpráva


Marlboro Malaysian Motorcycle G.P.
10. září – Závod

Ani jeden z jezdců českého týmu v Malajsii  nezabodoval. Jakub Smrž spadl a závod nedokončil. Karel Abrahám junior  pak  byl docela blízko bodovanému umístění a  vešel  se  dokonce do první  dvacítky. Umístění  z Malajsie patří mezi jeho dosud nejlepší, i když na body stáleještě nedosáhl.


Karel Abraham
18. místo ( ztráta na prvního : 47.431 )

 
„Start do závodu se dvakrát opakoval. Po prvním startu jezdec Pasini spadl, jeho motorce jsem se vyhnul, ale měl jsem na mále.  Závod byl červenou vlajkou přerušen. Při druhém startu mi nešla nastartovat motorka a proto jsem před zahřívacím kolem projel boxy. Naštěstí mě nechali ještě odstartovat z posledního místa. Myslím si, že druhý start byl lepší a určitě se mi povedl. Všechny tři jezdce přede mnou jsem předjel. Oni mi to vrátili, ale já jim taky a poté jsem si svou pozici stále udržoval.

Jen jsem si přál, aby mě zase nepředjeli. Motorka byla dnes dobře nastavená. Opět jsem bojoval s top speed, která byla v první půlce závodu špatná. V posledních kolech jela motorka opravdu rychle a top speed se zlepšila. Po startu závodu se mi rozbila bota a pokaždé když jsem zvednul nohu jsem měl strach, že mi spadne. Naštěstí jsem ho v pořádku dokončil a jsem spokojený. "


Kuba Smrž
Pro pád závod nedokončil

„V dnešním warm upu jsem jel mnohem lépe než kdy předtím. Zajel jsem si svůj osobní rekord, čas 2´10.666. To svědčí, že v páteční kvalifikaci nebylo všechno úplně v pořádku.

Bylo těžké do závodu zvolit správný typ pneumatik. Dnes je největší vedro z celého víkendu a trať byla rozpálená na 50 stupňů. Start se mi opravdu povedl. Myslím si, že byl zatím nejlepší z celé sezony. První dvě kola jsem měl trochu smůlu, hodně jezdců přede mnou padalo. Musel jsem se jim vyhýbat a někteří z nich mě vyvezli a hodně jsem proto ztratil. Dojel jsem všechny co byli přede mnou (Espargaro, Simoncelli, Aoyama, Guintoli). Simoncelli v jedné za zatáček vyjel a málem jsem ho trefil. Poté jsem se před něj vrátil a udržoval osmé místo. Ztrácel jsem 3 vteřiny na jezdce přede mnou.

Chtěl jsem si pozici udržet a zbytečně neriskovat. Časy jsem jezdil konstantní téměř po celou dobu. Poté jsem upadl na stejném místě jako v pátek. Uklouzlo mi přední kolo. Myslím si, že je to velká škoda, protože všichni jezdci se kterými obvykle bojuji by skončili až za mnou. Moc mě to mrzí."

 

PR / Zuzana Ulmanová


 
 
Fotogalerie:   Karambol Michal Javůrek - Most2006, foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose