www.car.cz
 

Letošní koncepce Horácké rallye opět s pátečním odpoledním startem
     12.9.2006 19:19 - tisková zpráva


Letošní soutěž dodržuje tradiční koncepci Horácké rally, páteční odpolední start s první etapou, zahrnující i oblíbené noční rychlostní zkoušky a se sobotní druhou etapou, jedoucí se po celý den. Délka celé soutěže dosahuje délky 761 km a bude obsahovat celkem 20 rychlostních zkoušek o celkové délce přes 207 kilometrů.

V první etapě čeká soutěžící zhruba 71,48 ostrých kilometrů v celkem osmi rychlostních testech, zbývajících dvanáct pak jezdce čeká v sobotu s délkou cca 136 km. Centrum soutěže je jako již tradičně situováno v Třebíči na Karlově náměstí, odkud první soutěžní posádka odstartuje do soutěže přesně ve 14:30 hodin.

Cíl první etapy bude na vojenském letišti Náměšť nad Oslavou, kde bude po celou dobu soutěže situován servis soutěžních vozidel. Cíl první etapy je ve 23:43 hodin, start do druhé etapy 8:00 hodin sobotního rána. Na cílové rampě pak bude vítěz Horácké rally uvítán v podvečer celého dne, v 18:40 hod.

Loňském ročníku se velmi osvědčilo, a diváky bylo velmi vítáno, vyhlášení výsledků Horácké rally přímo při dojezdu do cíle celé soutěže. Proto i na toto vyhlášení se mohou diváci na Karlově náměstí těšit.  Vlastní program celé soutěže začíná seznamovacími jízdami ve středu ráno,  ve čtvrtek v odpoledních hodinách pak proběhne administrativní a technická přejímka v Horáckém autodružstvu v Třebíči.

V podvečerních hodinách proběhne tradiční předstartovní představení nejzajímavějších a nejúspěšnějších posádek letošního ročníku. Díky tomuto bude již od čtvrtka postavena nová rampa, ze které proběhne i páteční odstartování posádek do soutěže i příjezd do cíle.Pořadatelé Horácké rally udělali maximum pro zajištění atraktivních rychlostních zkoušek, zároveň však splňujících náročné bezpečnostní podmínky. Podél jednotlivých rychlostních úseků bude zhruba 800 pořadatelů, zajišťujících bezpečný průjezd soutěžních vozidel.

 

A protože v mistrovství není proti loňským ročníkům Horácké rally zdaleka rozhodnuto, lze očekávat účast celé špičky našeho soutěžního sportu a vzhledem k zařazení do Evropského poháru – střed (FIA European Rally Cup (Central)) s koeficientem 2 i účast některých zahraničních posádek.

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2006 a BMW1 objektivem Karla Hrnčíře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose