www.car.cz
 

Premiérový mezinárodní motokros v pražské Sazka Areně
     14.9.2006 10:14 - tisková zpráva


TRAŤ
Pro premiérový „ARENACROSS PRAHA 2006“ jsme zvolili kapacitu hlediště pro jednu akci cca 14.500 diváků a kompromisní velikost vlastní plochy pro výstavbu trati o rozměrech cca 80 x 45 metrů (tj. 2 x větší plocha než v hale Rondo).

To nám umožní realizovat v hale skutečně grandiozní projekt arenakrosové „supertrati“ – startovní rovinka pro 12 jezdců, o délce cca 40 metrů, celkem 6 paralelních traťových úseků šířky min. 5 metrů s délkou až 70 metrů, celková délka trati pak bude cca 410 metrů (asi druhá nejdelší trať v Evropě po pařížské slavné hale Bercy).

A samozřejmě na tomto prostoru velká plejáda překážek a skoků, dlouhé rolety, tobogány a efektní prvky pro skokové pasáže. To vše bude umístěno v „kotli“ na úrovni 3 – 5 metrů pod základní řadou prvních exkluzivních sedadel, což povede k absolutní přehlednosti a přitom bezprostředním kontaktu diváka s děním na ploše areny.


SPORTOVNÍ PROGRAM
Základem každého dne (sobota i neděle jsou samostatné závody, jejichž výsledek se počítá do závěrečné soutěže o KRÁLE „ARENACROSS PRAHA 2006“) budou závody třídy INTERCROSS – mezinárodní závod světových superkrosových profesionálů - doplněny vybranými kvalitními jezdci z ČR a Slovenska (rozjížďky, opravné jízdy, semifinále, poslední šance a SUPERFINÁLE) s účastí cca 30 špičkových jezdců ze všech světových kontinentů včetně amerických a kanadských SX hvězd.

Diváci však nebudou ošizeni ani o naše nejlepší motokrosaře, i když někteří nepatří k halovým MX specialistům. V rámci třídy MINICROSS se představí naše krosová elita v premiérových terénních závodech na strojích typu “Pit Bike". Tato disciplína prožívá ve světě obrovský „boom“ a v SAZKA ARENĚ se budete mít skutečně na co dívat a těšit se.

A to také díky myšlence umožnit start i v podobné soutěži známým osobnostem z oblasti sportu a kultury jako MINICROSS V.I.P. CUP s možností účasti ve společném finále s našimi motorkosaři.

DOPROVODNÝ PROGRAM A SHOW
„LADY SUPERCROSS CHALLENGE“ – poprvé u nás ukázka dívčího a ženského halového motokrosu v podobě vyřazovacích soubojů soupeřek v jízdě na jedno kolo.

COLOR LASER GRAND SHOW – velkolepá barevná prostorová laserová show s emotivním hudebním doprovodem v celém prostoru haly SAZKA ARENA. V průběhu cca 4 hodinového programu uvidí diváci velké barevné dynamické divadlo, kde se střídají sportovní bloky a zábavná show – tanečnice a roztleskávačky, divácké soutěže, projekce a upoutávky na obří projekční kostce, vše za moderování význačné dvojice „šoumenů“ a zkušeného sportovního motoristického komentátora.

V závěru programu pak čeká diváky překvapivé vyvrcholení v podobě jedinečné kaskadérské atrakce 


Forsage


 
 
Fotogalerie:   Rally Hořovice 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose