www.car.cz
 

Rozehnalové ve Vranově porazili bratry Čermákovy. Korunovace oddálena
     14.9.2006 10:52 - tisková zpráva


Bublinky pouze na oslavu dílčích vítězství vypouštěly ve Vranově u Brna sajdkárkrosové posádky bratrů Rozehnalových a Čermákových. Ve Vranovském žlebu se o nejvyšší stupínky podělily, takže definitivní jména letošních mistrů republiky potvrdí až koncem září poslední podnik šampionátu v Březové nad Svitavou.

 

Václavovi a Markovi Rozehnalovým, aktuálně desáté dvojici mistrovství světa, přitom k potvrzení šestého českého žezla nescházelo mnoho. Úvodní jízdu vranovského Thermoservis Crossu 2006 - Memoriálu ing. Miroslava Pokorného zvládli suverénně a v cíli je od druhých bratrů Čermákových dělilo téměř šestnáct vteřin. „Celkem v pohodě, i když jsme udělali ze začátku dvě chyby,“ přiznal Václav Rozehnal, že ne všechno bylo růžové.

 

S bratrem Markem vyrazili jako blesk i do druhé jízdy, v nájezdu do první zatáčky 2.kola je však Čermákovci překvapili nekompromisním manévrem, navíc se před obhájce titulu dostal i německý bývalý vicemistr světa Wenninger. Ten v pátém kole ztratil kontakt a bitva o vedení se zúžila na obě české posádky. Permanentní útoky Rozehnalových na sourozence Čermákovy však zastavil krizový moment, kdy v jedné ze zatáček obrátili svůj stroj na bok.

 

Lehl zrovna na stranu bráchy. Nechali jsme se zbytečně předjet, potom jsme to chtěli Čermákům až moc rychle vrátit a tempo jsme přepískli. A z třetího místa už pak nešlo postoupit výš,“ zlobil se Václav Rozehnal při pomyšlení, co všechno se ještě může v Březové přihodit. Perný den ve Vranovském žlebu prožíval rakouský sajdkárový harcovník Wanger. V první jízdě po nevydařeném startu se prokousal na šestou příčku, ale místo dalšího pokusu pro diváky nepochopitelně zamířil do boxu a sejmul helmu.

 

 „Nic jiného mi nezbývalo, spolujezdci se obnovilo zranění kolena,“ vysvětlil Wanger. Do dalšího pořadu nastoupil s českým spolujezdcem Gáborem a přestože závodili spolu poprvé, druhou jízdu dokončili na sedmém místě a v následujícím rámcovém smíšeném závodě sajdkárů a čtyřkolek dojeli pátí. V mixu se pro změnu nedařilo bratrům Čermákovým, předčasně balícím ve čtvrtém kole.

 

„Ondřejovi  se najednou začalo špatně dýchat, možná to bylo tím, že má astma,“ prozradil pilot sajdkáry Tomáš Čermák. Konfrontace rozdílných terénních strojů vyzněla jasně pro Císařovu čtyřkolku, druhou příčku uhájil ivančický Matějec, kterému předtím v jízdách mistrovství republiky čtyřkolek do 450 ccm patřilo třetí resp. druhé místo.

                                                                                                                                            amos

                                                                                                         -ak-Forsage 


 
 
Fotogalerie:   MČR čtyřkolek a sajdkárů - Vranov u Brna od Aloise Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose