www.car.cz
 

Vojtěch Štajf by chtěl z Horácké rallye přivézt po nevydařené Barumce body
     14.9.2006 11:03 - tisková zpráva


ŠTAJF CHCE Z TŘEBÍČE PŘIVÉZT BODY

 

Předposledním podnikem domácího soutěžního šampionátu je Horácká rally, která o nadcházejícím víkendu proběhne v okolí starobylého města Třebíč. Posádka týmu Subaru ČR – Deník Blesk Vojtěch Štajf - Jiří Černoch věří v završení svého vystoupení na Vysočině úspěšným dosažením cílové rampy, nejlépe někde v první šestce absolutního pořadí.

 

Pouze dvě soutěže zbývají neodškrtnuty v letošním kalendáři Mezinárodního mistrovství ČR v rally. Dvaatřicetiletý Vojtěch Štajf v průběžném pořadí šampionátu figuruje na páté příčce, po technické závadě v Českém Krumlově a nešťastném ukončení souboje o přední příčky na prestižní Barum rally má ale na svém kontě i dvě nuly. Už teď je tedy jasné, že výsledky z posledních soutěží sezóny nemůže škrtat. Tyto výsledky tedy budou rozhodovat o tom, kolik bude mít pražský pilot bodů v konečném hodnocení domácí sezóny.

 

Třebíčská soutěž je navíc premiérově zařazena i do Evropského poháru – střed, a tak bude pro posádku týmu Subaru ČR – Deník Blesk znamenat i plnění reprezentačních povinností.

 „Na soutěž se moc těšíme,“ vítá Štajf ukončení závodnické přestávky.

 

 „Jsme snad ještě rozjetí z úvodu Barum rally, kde se nám dařilo, zároveň nám ale tamní havárie přidělala vrásky na čele. Některým náhradním díly totiž cesta z Japonska trochu trvala, mechanici se proto při dokončování přípravy vozu pro třebíčskou soutěž docela zapotili. Auto díky spěchu důkladně otestujeme až na úvodních pátečních rychlostních zkouškách, kde bychom měli opět pořádně prohnat i naši šestistupňovou převodovku. Ta by se měla pro zdejší testy hodit ještě lépe než na Barumce, snad jejích předností dokážeme dobře využít i my.

 

Rádi bychom z Třebíče přivezli slušný bodový zisk, při úspěchu v boji zejména s Karlem Trojanem a Mirkem Jandíkem máme ještě reálnou šanci obsadit v závěrečném sezónním součtu pozice na stupních vítězů. Karel je navíc naším velkým soupeřem i v Evropském poháru, duel s ním tak bude mít pro nás opravdu atraktivní nádech.“

 

Na voze Subaru Impreza Spec C bude tentokrát zářit čtyřka, čímž sortiment startovních čísel, které se letos na bílomodrém voze vystřídaly, obsáhne už celé školní známkování.

 

„Budeme se ale snažit jet tak, abychom si za náš výkon zasloužili lepší hodnocení,“ usmívá se spolujezdec Jiří Černoch. „Je to asi poslední šance na soutěž, která bude letos ještě dýchat létem, tak snad počasí vydrží a bude zkrátka hezky. V příjemném počasí se příjemně závodí, divákům se na to i lépe dívá a také mechanici v servisu mají snazší život. A my rozhodně hodláme uvidět i cílovou rampu, tak se onou dlouhou a těžkou soutěží nechceme protrápit. “

 

 

Karel Špaček                                                                                    

Media team

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Hořovice 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose