www.car.cz
 

Jan Železný si vyzkoušel vůz Škoda Fabia WRC Kopeckého
     15.9.2006 20:05 - tisková zpráva


Czech Rally Team Škoda-Kopecký se společnostmi Škoda-Auto a Shell připravil na testovacím okruhu v Bělé pod Bezdězem prezentaci práce Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký pro zástupce významných partnerů společnosti Shell.

Společnost Shell je světovým producentem paliv, olejů a maziv a nejenom pro běžné motoristy, ale nabízí i špičkové produkty pro závodní speciály. Jak funguje palivo Shell ve voze Škoda Fabia WRC se mohli na vlastní oči přesvědčit zástupci i partneři společnosti Shell právě v Bělé pod Bezdězem.

Pro účastníky akce bylo připraveno několik zajímavých soutěží a hned v úvodu dne mohli soutěžící změřit své schopnosti s Janem Kopeckým na oficiálním simulátoru WRC. Všichni se výborně bavili, ale přes maximální snahu nenašel Jan Kopecký přemožitele.

Filip Schovánek zasvětil v teoretické přípravě účastníky do tajů záhadných značek rozpisu soutěžní posádky a teoretickou přípravu nikdo nepodcenil, neboť všichni věděli, co je v dalším programu čeká… Každý z účastníku obdržel svůj vlastní sešit na rozpis a usedl do tréninkového vozu Škoda Octavia vedle Jana Kopeckého. Napsaný rozpis během seznamovací jízdy na testovacím okruhu v Bělé pod Bezdězem byl později využit při soutěžní jízdě na čas ve speciálu Škoda Fabia WRC, se kterým posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek letos absolvuje vybrané soutěže zařazené do seriálu Mistrovství světa v rally.

Pro všechny účastníky byla nezapomenutelným zážitkem možnost navigovat Jana Kopeckého ve voze specifikace WRC.

Dalším úžasným zážitkem bylo setkání s trojnásobným olympijským vítězem v hodu oštěpem Janem Želeným, který si rovněž vyzkoušel jízdu na „horkém“ sedadle ve voze Škoda Fabia WRC.

Já využívám osobní automobil jako dopravní prostředek, ale automobilové soutěže mám skutečně velmi rád. Osobně je považuji dokonce za mnohem zajímavější než závody Formule 1. Sleduji sestřihy ze světových soutěží a především mám rád záběry ze soutěžního vozu.

Pochopitelně jsem byl nadšený z jízdy s vozem Škoda Fabia WRC. Navíc soutěžní vůz řídil vynikající pilot, kterým Jan Kopecký bezesporu je. Určitě bych se rád svezl na delším úseku, ale na práci spolujezdce bych si netroufl. Honzovi bych stoprocentně věřil, ale obávám se, že já bych náročnou funkci spolujezdce perfektně nezvládl,“ dodal po vystoupení z vozu Škoda Fabia WRC trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný.

Den v Bělé pod Bezdězem proběhl k plné spokojenosti všech zúčastněných, bez jakýchkoliv komplikací. Czech Rally Team Škoda-Kopecký děkuje společnostem Škoda Auto a Shell nejenom za podporu při této prezentaci práce týmu, ale především za podporu v letošní náročné sezóně, neboť tým se účastní finančně náročného programu v podobě startů na vybraných soutěží Mistrovství světa v rally.

 

PR

www.CzechRallyTeam.com


 
 
Fotogalerie:   Barum rallye 2006, foto Jar. Mikala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose