www.car.cz
 

Podzimní cena Brna již tento víkend. Vstup zdarma, program je nabitý
     18.9.2006 15:54 - Vladimír Rožánek


Další díl má před sebou naše okruhové mistrovství při Podzimní ceně Brna, kde bude startovat nejen divize 3 a 4, ale také opět BWM 1 Challenge a pohár rakouského mistrovství prototypů a GT vozů – Sports Car Challenge 2006. Diváci uvidí tyto závody po oba dny.

 

První závod uvidíme v 10,20hod. a program začíná národní formulí NF1400, kde startují osvědčené formule do 1400ccm3 a také formule König, které pocházejí z dílen v Německu a vidět bývaly i dříve v Interserii, kde patřily do čtvrté divize. Boje bývají zajímavé do posledních metrů protože pole vozů se poměrně vyrovnalo. Jména jako Chabr, Lešínský, či Palmi dnes zná skoro každý fanda.

 

BMW 1 Challenge se po krátkém výpadku již vrátilo na závodní tratě v Brně při WTCC. S identickými vozy BMW 130i zde bojují na čele pořadí Honzík junior a mladý Dolák z CarDo Racing. Promotéři slibují rozšíření pole závodníků i vozů, tak se necháme překvapit, jaká že to jména potěší oko diváka. V Brně startoval velmi úspěšně třeba Portugalec Fumal.

 

Ve vytrvalostním závodě D4 opět uvidíme celkem 47 vozů, přičemž zejména značka Porsche GT má velké zastoupení. Bezák se Studeničem se opět pokusí sebrat nějaké ty body nedostihnutelnému Charouzovi na Mercedesu Benz DTM. Počítat se však musí i s Robertem Šenkýřem, který v posádce s Dolákem neustále zrychluje a nechává za sebou i silnější vozy Porsche. Konkurencí pro ně budou také Renauerovi hoši Knauss-Jurasz-Válek, kteří letos okusili i atmosféru závodů GT vozů. Ale tím výčet favoritů zdaleka nekončí.

 

Mezi přihlášenými jezdci nechybí Konopka s Porsche, Vacík s Ferrari 360 MenX, Machánek s Porschem, ale také Rakušani Kurt, Dragoun, Sagmeister, Peham a Pabel, kteří jistě nebudou chtít zůstat se svými vozy Porsche GT pozadu. Ve sprintu ještě přibude Dušan Nevěřil a Jan Vonka s Atillou Bartou na dalších strojích Porsche ve startovní listině. Pole sprintu a vytrvalostního závodu doplní také maďarští a slovenští kolegové s dvoulitry a Viliam Liedl s Audi TTR DTM. Julo Konček zabojuje s Oplem Vectra STC.

 

Na startu nebudou chybět ani Škody Octávia a Jiří Jupa se s ní opět pokusí porazit Audi A4 Internet Expres Prima Teamu. Divákům též neunikne zvuková kulisa ze speciálu Tatra Ecorra V8 bratří Hajdůšků. Při sprintu do 1600ccm3 patří mezi horké favority Jirásek s Fábií.

 

Sports Car Challenge 2006 by měl nabídnout hodnotnou podívanou pro příznivce prototypů a vozů GT. O první místo v divizi 1 se poperou Wolfgang Payr na stroji PRC Ford Cosworth, který disonuje motorem z F1 a Tony Sinclair z Anglie, který zatím vyčkává na druhém místě se strojem vlastní konstrukce Jade 2 Evo III Nissan V6. Druhá, více obsazená divize měla na startu v Mostě hned 11 strojů a divize GT se sešla se 7 vozy.

 

V Brně se tedy máme na co těšit a jen připomínám, že vstup na Podzimní cenu Brna je ZDARMA.

 

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v Mostě - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose