www.car.cz
 

Horácká rallye: Porucha motoru stála Achse šanci na titul
     19.9.2006 09:18 - tisková zpráva


Poslední dva podniky mezinárodního mistrovství měly rozhodnout o držitelích titulu ve třídě A5. I přesto, že na Horácké rally sahala po vítězství posádka Achs–Langer, porucha motoru je nakonec vyřadila nejen z tohoto závodu, ale definitivně i z boje o titul.

 

První rychlostní zkoušky potvrzovaly předstartovní předpovědi o velké vyrovnanosti pole upravených čtrnáctistovek. Robert Achs se do čela třídy dostal na čtvrté rychlostní zkoušce, kdy si sušický jezdec poradil s výborným Josefem Sedláčkem a Ladislav Kopelent skončil kvůli technické závadě.

 

 „Nechtěli jsme přepálit začátek, protože soutěž je hodně dlouhá. Počítali jsme, že Pepa bude vpředu, protože tyto rychlé tratě vyhovují jak jemu, tak také převodovce pohárové fabie,“ poznamenal Achs. Výkon Sedláčka mu ve zbytku etapy nenechal chvíli klidu, naopak největší soupeř v boji o titul Petr Brynda měl problémy a ocitnul se až v hloubi pole.

 

 „Zatím nám to celkem vychází. Vedeme sice jen o tři desetiny, ale věřím, že na zítřejších vložkách Pepu trochu utrhneme. Ve druhé sekci jsme moc prodělali na nevhodně zvolených pneumatikách, když jsme dali na neověřené zprávy o lijáku na RZ6 a obuli intermedia,“ konstatoval v cíli první etapy spolujezdec Filip Langer.

 

Plán úniku vycházel Achsovi s Langerem od prvního kilometru druhé etapy. Na každé rychlostní zkoušce přibývalo na jejich náskoku několik sekund a po RZ12 už z toho byla slušná půlminuta. Byl to ale poslední měřený úsek, který bíločervená fabia absolvovala.

 

„Sedm set metrů před cílem motor najednou ztratil výkon a začal vydávat divné zvuky. Když jsme dojeli do stopky, chcípnul a už nešel víc nastartovat. To bohužel znamenalo nejen odstoupení, ale hlavně ztrátu nadějí na titul. Za vším tentokrát stál vadný ventil, který poškodil motor.

 

Přesto děkujeme celému týmu za perfektní práci a věříme, že po vyřešení problémů s materiálem už bude auto fungovat stoprocentně. K titulu blahopřejeme Petru Bryndovi, my se alespoň pokusíme v Příbrami vybojovat stříbro,“ naznačil další plány Achs.    

      

             tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions

 

 

PR    

 


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally Třebíč 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose