www.car.cz
 

Tomaštík opravil Subaru po kotoulu, ale na Horácké jej zastavilo utržené rameno
     19.9.2006 09:22 - tisková zpráva


Místo první desítky utržené rameno

 

Především dostatečný příděl bodů do absolutní klasifikace si od Horácké rally slibovala dvojice TOVR Motorsportu Tomaštík–Lasevič. Velmi dobrý výkon na Vysočině však nakonec nezakončila na cílové rampě, ale v obci Horní Heřmanice, kde bílé subaru dokulhalo s utrženým ramenem.

 

Po havárii na sprintu ve Vyškově bylo prvořadým úkolem dát dohromady poničený vůz. „Motor či převodovka naštěstí havárii přestály bez úhony, podobně bez poškození zůstal i bezpečnostní rám. Pochvalu zaslouží mechanici, díky kterým můžeme na Horáckou rally vyrazit s připraveným autem a poprat se s konkurencí o prioritu. Myslím, že zde máme naději na dobrý výsledek,“ přemítal před soutěží Jaromír Tomaštík.

 

První kilometry sice absolvoval opatrněji, ale přesto se pohyboval v bodované patnáctce. Po RZ5 se poprvé dostal i do elitní desítky absolutního pořadí a na desátém místě zakončil i první etapu.

 

Na začátku druhého dne držel vsetínský jezdec nadějnou desátou příčku, první špatná zpráva ovšem přišla z RZ11. Na rozbitém šotolinovém úseku přišly k újmě brzdy a vyteklá brzdová kapalina značila velký problém pro zbytek sekce. Bez brzd absolvovala posádka ještě jednu rychlostní zkoušku a nebyla přitom nouze o krizové situace i v civilním provozu. To vše znamenalo pád na jedenáctou příčku, přesto byl Tomaštík odhodlán dál bojovat. Boj ale skončil na rychlostní zkoušce s číslem šestnáct.

 

„V rychlých protahovácích jsem chtěl ještě více přitlačit na pilu než při prvním průjezdu, bohužel v jednom jsem byl až příliš rychlý a vylétli jsme ven z cesty. Dostal jsem se přitom levou částí do příkopu, kterým jsme chvíli letěli na šestku. Na konci bohužel byl začátek chodníku, který nás nakopl, a druhou ránu dostal levý předek poté, co jsme opět zavadili o hromadu štěrku. Naštěstí na rozdíl od Vyškova jsme skončili zpátky na kolech.

 

Bohužel se přitom zlomilo uložení levého předního ramena a o podběh se poškodila pneumatika. Dojeli jsme ještě do Horních Heřmanic, ale dál už nemělo smysl s poničeným autem pokračovat. Odstoupení, a tudíž absence bodů mě hodně mrzí,protože soutěž jsme neměli špatně rozjetou,“ smutnil pilot a dodal: „V každém případě musím ještě jednou moc poděkovat mechanikům za perfektní práci, protože nově opravené a seskládané auto fungovalo po odstranění drobných nedostatků naprosto bezchybně.“

 

Poslední šanci na zisk bodů do tabulky GA MMČR budou mít Tomaštík s Lasevičem za tři týdny v Příbrami.

               

                        tisková zpráva

             -Vicky- Media Productions

                      

PR          


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose