www.car.cz
 

Na Slováckém kopci v Násedlovicích závodilo 122 aut
     19.9.2006 23:10 - tisková zpráva


KW BERG CUP - NÁSEDLOVICE

Desátý dvojzávod mezinárodního seriálu KW Berg Cup se uskutečnil při
V°Slováckém kopci Vinospol 2006 v Násedlovicích. Na trati dlouhé 2210 m se představilo 122 jezdců z České a Slovenské republiky
.

V sobotu při velmi proměnlivém počasí, kdy některé skupiny vozů měly velkou nevýhodu mokré trati, zvítězil v absolutním pořadí Martin Novotný z vozem Opel Speedster. Více jak tři sekundy za ním zaostal druhý Jaroslav Čermák se Škodou Octavií a třetí Eduard Patera se Subaru Impreza 555.

V tomto dnu bylo několik nepříjemných havárií, které celý závodní program velmi prodloužily. Naštěstí byla újma pouze na vozech. Nedělní závody se odehrávaly za slunečného počasí a tentokrát zvítězil několikanásobný vítěz Slováckého kopce Miloš Zmeškal s Dallarou F3, který porazil mladého Radka Krakoviče o 1,5 sekundy.

Tento nadějný jezdec řídil premiérově bývalý formulový vůz Reynard 032 F3 Milana Svobody. Zajímavostí je, že právě tento vůz zvítězil se Svobodou při 1°Slováckém kopci v roce 2004, kdy se obnovila tradice závodů do vrchu na této trati. 

Na na třetím místě byl v neděli Martin Novotný s velmi rychlým vozem Opel Speedster. Martin zároveň vytvořil rekord "plechových aut" 1:04,58 a překonal tím Miroslava Jakeše z loňského roku. Závody sledovalo necelých 1000 diváků a byli svědky velmi dramatických bojů ve všech třídách po oba dva dny.


Další a to předposlední díl KW Berg Cupu se odehraje na Břeclavsku v obci
Diváky při I.Divácké 13 Hors 2006 ve dnech 30. 9. a 1. 10.


S.Firtl, předseda ARC Kyjov

PR


 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo Historic 2006 od Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose