www.car.cz
 

Popis RZ na Cross Country rally Vsetin 2006
     22.9.2006 10:50 - tisková zpráva


Už o tomto víkendu se na Vsetíně uskuteční další díl MČR v croos country rally a mistrovství Slovenska, kterým je IV.Internext cc rally Vsetín.

 

Popis RZ

 

Prolog (pátek od 19:00hod)

cheap rc cars Prolog se jede v pátek večer a je situován na škvárový ovál fotbalového stadionu TJ MEZ Vsetín.

Zde budou vybudovány dva umělé skoky. Posádky pojedou formou stíhací jízdy a na trati budou vždy dva vozy. Posádky absolvují 3 kola. Prolog je možné sledovat z tribun stadionu, hlavní tribuna je krytá!

 

RZ1,2,3 Dušná - 4,5km (sobota od 8:00hod)

Od startu vede rychlostní zkouška po kvalitní lesní šotolinové cestě, s rovinkami a převážně rychlýmí zatáčkami. Celý úsek je okořeněn několika výjezdy a sjezdy a několika horizonty. Asi v polovině RZ se trať přehoupne přes horizont a pokračuje prudkým sjezdem s technicky náročnými zatáčkami. Cca 1km před cílem přechází trať do stoupání a v rychlých zatáčkách na lesní cestě zpevněné makadamem pokračuje už do cíle, který je pod vrcholem kopce Dušná.

 

Tipy pro diváky:

Z důvodu zachování průjezdnosti přístupové cesty bude silnice uzavřena cca 1,5km před startem. Z tohotu důvodu divákum přístup ke startu RZ nedoporučujeme. Dodržujte stálé dopravní značení!!

 

Rychlá pasáž v prostřední části RZ, přistup po místní nezpevněné komunikaci ze Vsetína - Luhu. (šotolina)

 

Technicky náročný sjezd cca 1km před cílem RZ. Přístup od cíle. Dostatek parkovacích míst na hlavní silnici na Dušnou. (šotolina + hlína + kamení)

 

RZ4,5,6 Lidečko - 9,7km (sobota od 10:10hod)

Start RZ je na začátku obce Lidečko, přímo pod Čertovými skálami. Trať poté stoupá po rychlé hlinitošotolinové cestě s mnoha rychlými avšak technicky náročnými zatáčkami.Cca 3km po startu (u posedu) přechází trať na kvalitní lesní cestu, která je protkána  mnoha zajímavýmí uskákanými úseky a náročnými zatáčkami. Na šestém kilometru vyjíždí trať z lesa a mezi loukami se blíží do Lačnova, kde kolem myslivecké chaty najedou na závěrečný divácky atraktivní úsek mezi poli a loukami. Cíl je na začátku obce Lačnov.

 

Tipy pro diváky:

Rychlé stoupání od startu RZ. Dostatek parkovacích míst u motorestu Lidečko - Čertový skály. (střídání šotoliny a hlíny s kamením)

 

Zajímavé zatáčky a uskákaný sjezd na cca pátem km RZ. Přístup výhradně pěšky. (hlinitokamenitá cesta)

 

Rychlý příjezd k myslivecké chatě zakončen prudkým  odbočením mezi ploty na šotolině. Parkování v horní části obce Lačnov na místních komunikacích. Žádáme diváky, aby zachochvali dostatečně šíroký jízdní pruh pro příjezd soutěžních vozů k servisu, který je situovaný u myslivecké chaty.

 

Závěrečný divácky atraktivní a přehledný úsek vedoucí mezi poli a loukami, s mnoha rychlými nakopávacími nerovnostmi a zatáčkami. (kvalitní polní cesta). Přístup od cíle RZ, myslivecké chaty  nebo po místních polních komunikacích v obci Lačnov. Parkování v obci Lačnov na místních komunikacích.

 

 

RZ 7,8,9 Barák - 8.15km (sobota od 12:26)

Start RZ je za obcí Vysoké Pole na místní asfaltové komunikaci. Asi 1,5km od startu přechází trať na úzkou penetrovanou komunikaci, kde se střídají náročné zatáčky s rychlými úseky. Trať pak pokračuje po úzké, rozbité penetračce a postupně přechází na šotolinovou cestu různé kvality. Celá RZ je charakteristická úzkým profilem trati a několika rychlými srdcovými padáky a prudkými technicky náročnými zatáčkami.

 

Tipy pro diváky:

Celá RZ je přístupná výhradně pěšky od startu nebo cíle. V prostoru startu omezéná možnost parkování. V prostoru cíle možnost parkování na silnici III.třidy přes kopec Barák. Možnost pěšího přístupu po zemědělské komunikaci od obce Újezd.

 

RZ 10,11,12 Lačnov - 5,9km (sobota od 15:10hod)

Jedná se o zkrácenou RZ Lidečko,  jedoucí se v protisměru. Cíl u posedu.

 

Tipy pro diváky:

Viz tipy RZ Lidečko

 

 

 

Informace a MAPY příznivci najdou na internetu www.autoklubvsetin.cz a www.rallyfan.cz Programy rally budou k dispozice na prologu a na vybraných čerpacích stanicích: Vizovice - ČS Gašparec, Vsetín Bobrky - ČS ROKOR (bývalý Slovnaft), Vysoké Pole - ČS Častulík, Hůslenky - ČS ELKO OIL

 

IV.Internext cc rally Vsetín (22.-23.9.2006)

Marek Chytka a Pavel Vaculík

Omega Seamaster 007 Replica

Panerai Luminor Power Reserve Replica

replica omega de ville ladymastic


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za WTCC v Brně 2006 od Jirky Navrkala I.

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose