www.car.cz
 

BMW1 challenge při PC Brna: ve znamení boje Honzíka, Matějovského a Firly
     24.9.2006 09:42 - tisková zpráva


Opět bezmračné počasí probouzelo účastníky pátého dějství na Brněnském automotodromu. Startovní listina doznala jedné změny a to neúčast holandského jezdce Sulma, který si s vozem příliš nerozuměl. Ve voze ho vystřídal Milan Kusý sen., který se po jedné neúčasti vrátil zpět.

Ranní měřený trénink vyhrál Robert Lukas, který překonal nejlepší čas Jiřího Janáka z jarního klání a to o téměř jednu vteřinu! Jeho talent podtrhuje fakt, že zde v Brně startoval pouze jednou a to s Porsche a od samého začátku diktuje tempo. Nakonec doposud nejlepší čas překonaly celkem čtyři jezdci - Honzík jr., Matějovský a Firla. Pro klan Kusých byl "měřák" rozcvičkou, protože v pátek zde netestovali.

Start závodu nevyšel vítězi kvalifikace Robertu Lukasovi přes kterého se přehnali Honzík, Matějovský, Firla a Dolák. Navíc měl polský jezdec kolizi s Kusým jr., kterého poslal mimo trať. Do závodu nakonec nenastoupil Kusý sen. z důvodu poškozeného chladiče.

Nelítostný boj o přední příčky spolu sváděli Honzík, Matějovský a Firla. V pátém kole se dostal do vedení Matějovský, ale v sedmém kdy bojoval opět s Honzíkem se dostal na stadiónu mimo trať a mohl být rád, že se vrátil zpět na třetí pozici. Náskok Honzíka před Firlou byl v tu chvíli okolo jedné a půl vteřiny. Honzík nedal svému soupeři ani možnost k útoku, když mu každým kolem ujížděl. Lukas po výborné jízdě nakonec skončil čtvrtý před Dolákem.

Kusý jr. se po stahovací jízdě dostal na devátou pozici těsně za dvojici Albrecht - Rokyta, mezi kterými se bojovalo až do samého konce.


 
 
Fotogalerie:   Brněnská sobotní 3-hodinovka, foto M.Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose