www.car.cz
 

OffROADSPORT CZ jde za svým cílem! Výborně ve Vsetíně
     25.9.2006 07:26 - tisková zpráva


Drsná francouzská prověrka dopadla na výbornou a hned následující víkend potrvdil Mitsubishi OFFROADSPORT CZ team letošní suverenitu v domácím šampionátu ve Vsetíně, kde zvítězil v absolutním pořadí MČR CCR – Internext rally 2006. Tým tak jde za svým cílem Mistra ČR a opět zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí letošní sezóny.

 

Jak jsme vás informovali, náš tým odjel do Francie hlavně testovat. Ve voze byla nová koncepce sekvenční šestikvaltové skříně a je potřeba s ní najet co nejvíce ostrých kilometrů. Přesto patřil náš tým hned od startu k favoritům závodu a prakticky po celou dobu se držel v první desítce z více jak sto vozů na startu. Po pěti hodinách to bylo dokonce třetí místo, ale pak přišly první problémy s tlumiči a mírný propad v průběžném pořadí.

 

Postupem času se nakonec vyměnily čtyři tlumiče, přední kardan a v závěru asi hodinu a půl před cílem to nevydržel zadní diferenciál. I přes únavu jej mechanici vyměnili ve fantastickém čase a i díky jim jsme si odváželi z tradiční Francouzské čtyřiadvacítky skvělé osmé místo v absolutním pořadí. Hlavní bod zájmu, tedy testování převodovky dopadlo na výbornou a tým uháněl rychle domů připravit vůz na následující víkend, kdy se ve Vsetíně jel další díl Českého šampionátu cross country rallye – Internext rally 2006.

 

Závod s koeficientem 1 měl na programu 12 RZ o celkové délce 85 ostrých kilometrů. Mitsubishi OffROADSPORT CZ tým patřil k papírovým favoritům závodu, díky průběžnému vedení v MČR CCR, ale závody jsou nevyzpytatelné a tak jsme si museli počkat až na cíl. První pohár získal Mirek Zapletal již v páteční podvečer, kdy se na stadiónu ve Vsetíně jel exhibiční prolog, který naše posádka vyhrála s náskokem necelých dvou vteřin před druhou posádkou z OffROADSPORT CZ týmu Zdeňkem Pořízkem a Zdeňkem Ulehlou, jedoucích také na Mitsubishi Pajero Di-D.

 

Na závěr dne ještě vystřídal starosta Vsetína na horkém místě spolujezdce Mílu Janáčka, aby si vyzkoušel jízdu v nejrychlejším voze dne. Sám pak předal naší posádce pohár Hejtmana Zlínského kraje. Na sobotních krátkých „erzetách“ se toho moc vymyslet nedalo a tak si posádka Mirek Zapletal – Míla Janáček budovala svůj náskok od prvních RZ pomalu, ale jistě.

 

Díky prvním šesti rychlostkám, již mohli jet druhou polovinu relativně v klidu. Je jasné, že defekt pneumatiky by znamenal pro jakoukoliv posádku odsun na konec startovního pole a tak nebylo opatrnosti nazbyt. Přesto, když se po devíti RZ vyjíždělo z krátkého servisu před posledními třemi testy, mohla naše první posádka již jen kontrolovat svůj náskok a dojet si bez větších problémů pro další vítězství. Zato bitva o druhé místo byla téměř v desetinách vteřin.

 

Po ránu Jirka Přibyl ztratil několik desítek vteřin, ale následně začal zrychlovat a v průběhu dne se probojoval před doposud druhého Zdeňka Pořízka. Ten se nakonec snažil opět získat stříbro pro sebe, když vyhrál poslední čtyři testy, ale v cíli mu stejně chybělo 9,3 vteřiny na červenou Navaru příbramského Jirky Přibyla.

 

Další závod MČR CCR -  Bohemian Baja 500 byl zrušen a bude nahrazen závodem na Slovensku o víkendu 27.-29.10.

 

O účasti našeho týmu vás budeme informovat. Více informací a fotografií týmu najdete na www.offroadsport.cz.

 

Praha:               Honza Percl

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   PCB 2006 - Divize 4 nad 1600ccm - sprint - foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose