www.car.cz
 

Tomáš Enge se těší do Brna na premiéru A1GP u nás
     25.9.2006 07:44 - tisková zpráva


Tomáš Enge ještě v neděli závodil v Kanadě, kde vybojoval s vozem Aston Martin třetí místo v GT1 ve vytrvalostním  seriálu American Le Mans, ale ve středu už jsme si povídali v Praze o druhém ročníku A1 GP a hlavně pak o brněnském říjnovém závodě,  kde nastoupí jako jednička českého týmu.

Viz také: A1GP 2006/2007 : Tolik hvězd v Brně ještě nebylo – přijeďte za nimi !!!

POZOR, soutěž o vstupenky - více zde !!

-Jak se těšíš  na tenhle závod, který  bude určitě to nejlepší, co jsme kdy ve formulích u nás mohli vidět?

Tak na jednu stranu se těším moc, protože to opravdu bude nejlepší formulový závod, který se kdy u nás jel. Podle mých informací se vstupenky prodávají dobře, a tak věřím, že atmosféra bude v Brně výborná. Na druhou stranu je mi jasné, že pro mne to bude asi nejnáročnější závod, co jsem kdy jel. Hlavně po  psychické stránce. Tlak bude velký, ze strany fanoušků i týmu. Pokusím se tedy nezklamat a udělat maximum pro co nejlepší výsledek.

-Máš za sebou testování v Silverstone, jaká bude další příprava před startem seriálu A1 GP v nizozemském Zandvoortu?

V Silverstone jsme absolvovali první a také poslední testování. Pro mne to bylo hodně náročné, protože jsem se do formule vrátil po půl roce. Navíc jsem dva dny předtím testoval s Aston Martinem, pak večer sedl do letadla a ráno byl v Anglii, kde jsem si musel  zvykat na zcela jiné auto a také se sžít s týmem. A pak zase zpátky rychle do Kanady. Jinak časy v Silverstone nebyly moc dobré, ale věřím, že se to zlepší. Bohužel já v Nizozemí startovat nemohu, protože mne čekají v Americe další závody.

-Budeš alespoň před závodem v Brně pár dnů doma?

Vzhledem k mému nabitému programu na druhé straně Atlantiku si opět pouze odskočím do Evropy. Víkend před Brnem pojedu s vozem Aston Martin v Atlantě. Přijedu tedy jen  na tento závod a pak zase rychle zpět.

-V prvním ročníku A1 GP skončil český tým dvanáctý. Jak se díváš na ambice v nadcházejících závodech?

Po jediném testování se ambice těžko dají odhadovat. To ukáží až první závody. Zatím se zdá, že k velkým změnám mezi jezdci nedojde, a tak to opět bude atraktivní bitva. Závěr minulého seriálu mi vyšel, když jsem vyhrál hlavní závod posledního podniku v Číně, a tak věřím, že letos bude takových úspěchů víc.

 

AMD  - KM-


 
 
Fotogalerie:   PCB 2006 - Divize 4 - vytrvalostní závod - foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose