www.car.cz
 

David Palmi na Podzimní ceně Brna vždy na stupních vítězů NF
     27.9.2006 17:35 - Pavel Jelínek


PALMI MOTORSPORT RACING TEAM

Podzimní cena Brna,
22-24.9.2006
 
Závěrečným podnikem třídy Národní formule se jel o tomto víkendu na brněnském autodromu za slunného počasí s přítomností Divize 4,BMW1 Cup a rakouského poháru sportovních prototypů.

Páteční tréninky díky velkým teplotám nebyly až tak rychlé jako při jarní ceně,ale i v těchto podmínkách se jezdily pěkné časy, kde v prvním tréninku David Palmi zajel nejrychlejší čas, který ve druhém tréninku zlepšil na 2.09.450 sec. Jako druhý se do závodu kvalifikoval Chabr a třetí dojel Lešinský.
 
"První sobotní závod proběhl pro náš tým Palmi motorsport bez sebemenších problémů. Od startu jsem si vytvořil náskok, který mi stačil po dobu 10 kol udržovat a dojet si tak pro konečné vítězství v tomto závodě. Na druhém místě skončil po předjetí  před cílovou čarou Lešinský před Chabrem.

Zpestřením závodu byla účast skokana na lyžích Jakuba Jandy, který měl kolem sebe mediální průtrž, avšak tito novináři se spíše zajímali, jak se skokan vyrovná s formulí, než průběh samotného závodu ostatních jezdců, kteří dělají vlastní závod.
 
Nedělní závod se měl jet v opačném pořadí prvních šest jezdců. Tudíž jsme měli startovat ze 6. místa.
Po najetí do zahřívacího kola se našeho týmu opět chytla smůla, když mi vypověděla poslušnost spojka. Nezbývalo, než najet opět do boxové uličky a pokusit se odstartovat z boxů.

Po opakované startovní procedůře byl závod zkrácen na 9 kol, což nám moc nepomohlo.
Po startu jsme vyčkávali na projetí posledního vozu a po rožnutí zeleného světla mě mechanici roztlačili a já mohl začít už po třetí v letošní sezóně se stíhací jízdou.

První kola byla složitější z důvodu chladných pneumatik. Po předjetí zadních jezdců jsem začal stahovat náskok jezdců Kouta, Loukoty, Chabra a ostatních. Naše formule byla  dobře připravená a já mohl zajíždět časy, které byly rychlejší o necelé 2s., než jel v tu chvíli vedoucí jezdec Igor Lešinský.

V každém kole jsem se dostával dopředu a po útoku na Kouta jsem se po šesti  kolech dostal na druhé místo. Vedoucí Lešinský měl náskok kolem 6s. - to znamenalo malou pravděpodobnost útoku na první místo, tudíž jsme zvolili strategii udržet si toto pěkné druhé místo až do cíle.

Pořadí nedělního závodu 1.místo Lešinský , 2. místo Palmi a pro třetí místo si dojel Kout.
 
Tento výsledek byl pro náš tým Palmi motorsport pouze malým uspokojením.Ze deseti závodů jsme dokončili pouze pět, vesměs kvůli technickým problémů. Z toho do tří závodů jsme startovali z posledního místa.

Ve všech závodech kromě závodu v Piěšťanech jsme zajížděli nejrychlejší časy a počítali s celkovým vítěztvím.

I přes ctižádostivost celého týmu v čele mého otce Ing. Iva Palmiho,mechanika Pavla Ptáčka a kuchaře Stanislava Dokoupila to nestačilo než na celkové 5. místo," komentuje závod David Palmi


Celkové konečné pořadí Divize 3. Národní formule

1. místo Igor Lešinský
2. místo Adam Kout
3. místo Tomáš Chabr
4. místo Ondřej Loukota
5. místo David Palmi


PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2006 - závod F3000 v Brně, foto Fr. Kocman

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose