www.car.cz
 

A1GP: Tomáš Kostka má za sebou kvalifikaci pro sobotní závod.
     1.10.2006 00:18 - tisková zpráva


A1GP: Český A1GP team má za sebou volné tréninky - (29.09.06)

Jezdci Českého A1GP týmu Tomáš Kostka a Jan Charouz dnes v holandském Zandvoortu absolvovali volné tréninky. Oblačné nebe dnes provázelo jezdce ve volných trénincích na břehu Severního moře. Do první a druhé série volných tréninků nastoupil Jan Charouz a do poslední části Tomáš Kostka. Tým se soustředil na vyladění vozu potřebám jezdců. Během tréninku se nevyskytly žádné neočekávané problémy.

V první sérii tréninku dosáhl Jan Charouz 13. času, kdy zajel nejrychlejší kolo o 3,5 vteřiny pomaleji, než nejrychlejší jezdec. Během druhé série se Jan zrychlil téměř o vteřinu a půl na jednom kole. Výsledkem byl desátý nejrychlejší čas.

V sobotu dopoledne čeká jezdce ještě hodina volného tréninku a odpoledne čtyři kvalifikační jízdy.

Antonín Charouz: "Do volných tréninků jako první nastoupil Jan Charouz. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o bodovaný trénink, se tým  rozhodl, že bude hlavně nastavovat auto pro závod. V poslední sérii jezdil Tomáš Kostka, který nezná trať  s okruhem seznamoval a dosáhl 16. času. Zatím jsme použili pouze jednu sadu nových pneumatik. Z výsledku nejsme zklamáni, ale ke spokojenosti je ještě daleko. Jezdci trochu bojovali s nastavením auta, trať je zde velmi hrbolatá a auto skáče. Podmínky jsou ale pro všechny stejné. Nevíme, jaké použila konkurence pneumatiky, tak se časy ještě nedají moc srovnávat."

Jan Charouz: "V první testovací jízdě jsme měli auto velmi nízko a vůz často škrtal podvozkem a byl neklidný. Do druhé jízdy jsme udělali několik změn a bylo to již lepší."

A1GP: Tomáš Kostka má za sebou kvalifikaci pro sobotní závod.

Čtyři kvalifikační jízdy má za sebou český A1GP tým na okruhu v Zandvoortu. Tomáš Kostka vstoupil do první části kvalifikace sedmnáctým časem, kde byl zhruba o tři vteřiny pomalejší, než nejrychlejší jezdec týmu Mexika.

Ve druhé a třetí části kvalifikace se Tomáš pohyboval na 20. a 22.
místě. Při poslední sérii kvalifikačních jízd Tomáš Kostka zůstal na
22. pozici.

Mladý jezdec, který dosud startoval ve Světové sérii Renault 3,5, se
včera poprvé seznámil s okruhem v Zandvoortu, kde dosud nestartoval.
Zítra čeká Tomáše Kostku dopolední sprint závod s letmým startem a
odpoledne hlavní závod na 70 minut. Startovní pořadí hlavního závodu
bude určeno výsledkem sprintu.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Naši zlatí vrchaři z Buzetu 2006 - D.Michl a M.Svoboda

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose