www.car.cz
 

Körberova vydařená sobota v Jaramě: dvakrát druhý!!!
     1.10.2006 00:36 - tisková zpráva


Körber v kvalifikaci druhý

Smíšené pocity převládaly po dojezdu kvalifikace v depu týmu Buggyra International Racing Systém. Gerd Körber dojel za vítězným Oestreichem druhý, zatímco nejrychlejší muž měřeného tréninku David Vršecký (vyhrál potřetí v řadě a letos popáté) se musel spokojit až desátým místem. „Hlavně po mě nechtějte žádné analýzy. Auto prostě nejelo od startu podle mých představ. Chtěl jsem pomoci Gerdovi, držel jsem se zuby nehty před Antoniem. V posledním kole pak odešlo všechno, co vůbec odejít mohlo. Injektory, turbo…“, prohlásil Vršecký po dojezdu do cíle. V té chvíli ještě nebylo jasné, do jaké míry je poškozený motor jeho speciálu a zda-li vůbec nastoupí do pohárového závodu.

To Gerd Körber mohl být podstatně spokojenější. Po diskvalifikaci původně třetího Hahna totiž stáhl o bod náskok Antonia Albaceteho. Skvěle zvládl start, ze třetí pozice se tak posunul na druhé místo za Markuse Oestreicha. „David měl asi nějaké technické problémy, zaregistroval jsem, že mu to nějak nejede“ řekl Gerd, který se již ve druhém kole nemohl spolehnout na tolerantní jízdu ze strany Vršeckého. Před toho se totiž dostal Jochen Hahn.
 
„Pokud chcete v Jaramě zajet, nesmíte udělat chybu. Hlídal jsem si Markuse, musím říct, že jel skvěle,“ potvrzoval dále Körber. V jeho případě se ovšem drobná chybička vloudila na konci čtvrtého kola, v cílové rovince musel svádět velmi tvrdý souboj s Hahnem. „Neřekl bych, že jsem jel na hraně. Jochen se snažil dostat přede mně, měl jsem ale právo volby stopy. Ostatně, vzhledem k vývoji šampionátu by mi na španělské půdě neodpustili sebemenší prohřešek proti pravidlům.“

Po diskvalifikaci Jochena Hahna dojeli jezdci do cíle v tomto pořadí: Oestreich (Mercedes), Koerber (Buggyra), Albacete (MAN), Bosiger (MAN), Pulič (Mercedes), Lacko (MAN).
 

Körber v Jaramě druhý!

Stejně jako v loňském roce dojel v sobotním pohárovém závodě Gerd Körber (Buggyra) na okruhu Jarama na druhém místě. V důsledku výpadku Jochena Hahna (Mercedes) si tak upevnil své druhé místo, jeho náskok na Hahna vzrostl na 27 bodů. Z vítězství se radoval domácí jezdec Antonio Albacete (MAN). Španěl tak zvýšil svůj náskok právě před Körberem na 16 bodů!

„Samozřejmě, že jsem přijel do Jaramy bojovat o titul. Závod se ovšem vyvinul tak, že jsem spokojen se druhým místem. Antoniovi gratuluji k vítězství, jel skvěle. Zítra ale začínáme od nuly, ve hře je hodně bodů,“ prohlásil vcelku spokojený Körber po dojezdu do cíle.

Celý závod se rozhodl hned po startu. Z první pozice startující Oestreich (Mercedes) totiž odstartoval velmi neobvykle o uvolnil zcela bez boje prostor po kvalifikaci třetímu Albacetemu. Gerd se tak ocitl po startu na třetím místě. Ještě v průběhu prvního kola se však dostal před Oestreicha. „Antonio ale měl v té době náskok kolem dvou sekund. Bylo zřejmé, že pokud neudělá chybu, tak vyhraje. Navíc se jelo na jeho na jeho domácím okruhu, na kterém zná detailně každou zatáčku.“ Přesto Gerd nevzdával boj o vítězství, ve čtvrtém kole stáhnul Antoniův náskok na necelou sekundu. Do konce zbývalo osm kol. „Bohužel se jednalo o jedinou Antoniovu chybu. Nechtěl jsem jet na krev, boj o titul je stále otevřený,“ řekl posléze Körber.

Nejrychlejší muž měřeného tréninku David Vršecký prožil v Jaramě již tradičně den plný smůly. V kvalifikaci musel odstoupit v posledním kole ze čtvrtého místa. Nakonec dojel devátý, porucha jeho speciálu se však ukázala být vzhledem k časové tísni neřešitelná. David tak sledoval Gerdův boj z tribuny. „Co se dá dělat! Bez funkční techniky to v našem sportu nejde. Musím hodit dnešek za hlavu. Zítra je taky den.“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose